S’acosten les eleccions municipals i el món de l‘esport no vol quedar al marge dels temes de debat que hi hagi entre els diferents grups municipals. Les entitats esportives, els clubs i les federacions han fet arribar als grups polítics un dossier amb 50 propostes que han de fer de Barcelona un referent esportiu mundial.

Tres grans eixos

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, UFEC, Gerard Esteva divideix les propostes presentades en tres eixos: infraestructures esportives, la promoció i el foment de l’esport i la promoció internacional.

50 propostes per millorar

En el procés participatiu, els clubs i entitats han recollit 180 propostes que han quedat agrupades en una cinquantena. En destaquen tornar a tenir una tinença d’alcaldia o Regidoria d’Esports, construir més infraestructures per a la pràctica esportiva, impulsar el Centre Municipal d’Esports Nàutics i de Platja, recuperar espais emblemàtics com el Palau d’Esports, donar més suport a l’esport femení i apostar per una Agència Internacional de l’Esport.

Interès polític

A la presentació del dossier hi han anat representants de diversos partits polítics que es presentaran a les eleccions del 26 de maig:
Pau Gonzàlez i Marta Carranza, de Barcelona en Comú; David Escudé, del Partit dels Socialistes de Catalunya; Carlos Escudero, d’Esquerra Republicana de Catalunya; Pilar Calvo i Sergi Blàzquez, de JxC per Barcelona, i Eva Parera, de Barcelona pel canvi – Ciutadans.