Barcelona pirineus 2030

Els clubs de la ciutat volen que Barcelona opti als Jocs Olímpics d’Hivern, segons una enquesta que ha fet pública la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) en què també aproven les instal·lacions esportives i suspenen la promoció des de l’Ajuntament.

Els clubs hi donen un suport majoritari als Jocs (77,7 %). Independentment del que pensi la població, queda molt clar que els clubs són partidaris que l’Ajuntament s’impliqui en aquest tipus d’esdeveniments perquè només un 14,9 % s’hi ha mostrat contrari a aquesta qüestió.

Suport als Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus

Enquesta Jocs Hivern Barcelona Pirineus

En l’enquesta els clubs consideren que la ciutat hauria de liderar i organitzar grans esdeveniments esportius (un 70,9 %). De fet, només un 13,7 % dels responsables de clubs esportius dona suport a la política actual d’haver deixat de prioritzar grans esdeveniments esportius tal com s’ha fet en els últims anys. Cal destacar que un altre 13,5 % és partidari de buscar un punt d’equilibri entre les dues opcions contradictòries.

L’Ajuntament ha d’organitzar grans esdeveniments esportius

Enquesta barcelona esdevenints esportius

L’esport com a eina de desenvolupament personal i social

També cal destacar en el vessant del model esportiu de la ciutat que els clubs veuen l’esport com una eina de desenvolupament personal i social. Els responsables actuals de les entitats i clubs esportius són conscients que, a través de les seves organitzacions, el fet de fer esport i promoure’l afavoreix la cohesió social, la no discriminació, la proximitat amb la ciutadania, el desenvolupament integral de la persona i, per tant, l’activitat esportiva està integrada en la vida quotidiana i que aporta clarament retorn social.

  • L’enquesta que ha demanat la UFEC s’ha fet en un univers de 1.013 centres, amb trucades telefòniques. S’han fet un total de 319 entrevistes a responsables d’entitats esportives de la ciutat de Barcelona amb un mostreig aleatori sistemàtic tenint en compte la tipologia del club i el districte de la ciutat. El marge d’error és del 4,64 %. Les enquestes s’han fet entre el dijous 5 i el divendres 13 de juliol del 2018.