NOTÍCIA ACTUALITZADA: Finalment el torneig queda cancel·lat per la covid-19.

El waterpolo tornarà aquest setembre a les Piscines Municipals de Montjuïc. L’Acadèmia Internacional de Barcelona d’aquest esport, la BIWPA, organitzarà de nou dos dels campionats que s’han convertit en un referent pel que fa a l’esport de la pilota groga.

La Barcelona Cup, el torneig per a juvenils i absolutes

Del 3 al 6 de setembre es disputarà la cinquena edició de la Barcelona Cup, una competició dirigida als clubs de waterpolo juvenil en categories masculina i absoluta en el cas de la femenina. Seran quatre dies de competició que, inicialment, tindran uns horaris de 9  a 19 h. Per la mànager general de Biwpa, Cristina Marín, “la Barcelona Cup està garantida, ja que la majoria d’equips participants són de l’estat espanyol i per a qualsevol dels participants és més còmode agafar un cotxe o un tren i arribar a Barcelona”.

La Masters Cup, amb menys participació estrangera

L’altra gran competició que farà BIWPA serà la segona edició de la Barcelona Masters Cup. Serà de l’11 al 13 de setembre. Està adreçada a equips masculins, femenins i mixtos amb esportistes a partir dels 30 anys. Això sí, enguany hi haurà menys equips dels habituals per culpa de la covid-19. Per Marín, “molts equips estrangers ja tenien la reserva per participar-hi feta, i estan supeditats als vols, ja que els hotels els tenim assegurats”.

Un cop confirmat que la Barcelona Cup i la Masters Cup es disputaran, des de BIWPA ja treballen en nous projectes per dur a terme durant l’any 2021. Per exemple, el HabaWaba, el campionat internacional de waterpolo destinat a les categories aleví i infantil. Durant el mes de juliol, això sí, continuen amb altres projectes com la Summer Academy, que es desenvolupa a les Piscines Municipals de Montjuïc i que està dirigida a aquells jugadors que practiquen waterpolo de manera habitual, i el campus de waterpolo al CAR de Sant Cugat.