Barcelona lliga acb

Barcelona és una de les 10 ciutat candidates a organitzar la fase final de la Lliga Endesa de bàsquet. Ho ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona a betevé i diu que la ciutat ha demanat informació sobre l’organització de la fase final, que es disputarà en una única seu. Ara cal que la institució faci una proposta a l’ACB abans del 15 de maig. A més a més de la catalana, nou candidates més han demanat ser la seu d’aquesta fase, que decidirà el títol de Lliga: Almeria, Andorra, Gran Canària, Madrid, Menorca, Navarra, Tenerife, València i Saragossa.

Primer, la seguretat

La Lliga es va suspendre per la crisi del coronavirus amb el Barça com a líder i, d’ençà d’això, s’estan buscant maneres per acabar-la. Ara, l’ACB ha enviat els requisits necessaris a totes les candidatures i ha deixat ben clar que analitzarà totes les propostes, però que el motiu principal per decantar-se’n per una o una altra serà el compliment de les garanties sanitàries. Després, es mirarà les facetes esportiva i organitzativa.

Barcelona entre les 10 candidates organització fase final Lliga Endesa

Barcelona, seu ideal

Segons fonts de la Lliga ACB, la seguretat no dependrà exclusivament de la fase de desconfinament en què es trobi la ciutat o el nombre de contagis de covid-19. La disponibilitat d’hotels amb mesures de seguretat adequades, mobilitat o el nombre de vestidors que disposi el pavelló on es disputi són factor clau per decidir. Una elecció que serà abans del 31 de maig. Les ciutats tenen fins al 15 de maig per presentar la proposta i tot apunta que Barcelona podria oferir el Palau Sant Jordi, un emplaçament amb totes les garanties.