El pròxim dissabte, 9 de maig, farà 10 anys que el Barça de bàsquet va guanyar la seva segona Eurolliga de la història en una final extraordinària de l’equip culer. Els blaugrana van superar l’Olympiacos de 86-68 al pavelló  de París-Bercy. Els 14.768 espectadors de la cita sempre recordaran el gran partit de Juan Carlos Navarro, nomenat millor jugador del matx.

Celebració telemàtica

La celebració, per culpa del coronavirus, no s’ha pogut fer com hauria volgut el club, amb una trobada presencial saludant el públic del Palau Blaugrana d’aquella plantilla mítica que jugava a les ordres de Xavi Pascual i que formaven Juan Carlos Navarro, el capità Roger Grimau, Gianluca Basile, Jordi Trias, Ricky Rubio, Jaka Lakovic, Lubos Barton, Fran Vázquez, Boniface Ndong, Terence Morris, Víctor Sada, Erazem Lorbek i Pete Mickael. Donades les circumstàncies, el que ha fet el club ha estat convocar-los virtualment i el resultat és aquest:

 

 

La fitxa tècnica de la final

Regal FC Barcelona86  (28+19+17+22): Ricky Rubio (9), Navarro (21), Mickeal (14), Ndong (7), Lorbek (8) -cinc inicial-, Fran Vázquez (6), Sada (7), Basile (6), Morris (8), Grimau (-), Lakovic (-), Trias (-).

Olympiacos68  (19+17+14+18): Penn (-), Teodosic (10), Childress (15), Kleiza (13), Schortsanitis (6) -cinc inicial-, Bouroussis (9), Papaloukas (12), Halperim (-), Mavrokefalides (1), Vujcic (2), Vassilopoulos (-) y Beverley (-).

Àrbitres: Brazauskas (LIT), Bachar (ISR) i  Chambon (FRA)