El futbol femení com a tema principal

El futbol femení ha inaugurat el World Soccer Congress en una conferència en què el seleccionador nacional de l’absoluta femenina, Jorge Vilda; la responsable de Comunicacions de FIFA, Honey Thaljieh; la jugadora del València CF Marta Carro; la directora de futbol femení del FC Barcelona, Maria Teixidor; la responsable de la selecció femenina de futbol catalana, Natàlia Arroyo, i l’especialista Ana Rosell, han protagonitzat el primer debat de les jornades. Han parlat sobre la importància del futbol femení i la necessitat de continuar apostant i fent projectes perquè es desenvolupi.

A més del futbol femení en particular, la dona tindrà un paper fonamental en aquest congrés. D’aquesta manera, hi haurà altres ponents com Desireé Ornella Bellia, jutgessa del subcomitè del jugador de FIFA; la vicepresidenta d’Integritat de la RFEF, Ana Muñoz; Marta Vieira da Cruz, de la Federació Portuguesa de Futbol; advocades, i seleccionadores com Claudia Pons, al capdavant de l’absoluta de futbol sala femení, que serà premiada en aquest esdeveniment.

Durant el congrés es tocaran més de 20 temes diferents relacionats amb el futur del futbol tant sobre els terrenys de joc com en l’àmbit institucional com, per exemple, l’anàlisi dels resultats de l’aplicació a l’esport de les noves tecnologies a grans esdeveniments esportius o el desenvolupament sostenible al futbol i la seva tasca com a instrument d’impacte social, però aquest any el tema estrella és el futbol femení. Tot i que a l’edició anterior ja es van fer referències al tema, aquest any s’hi ha volgut donar molta més importància  i convertir el futur a curt, llarg i mitjà termini del futbol femení en el tema principal del congrés.

Consolidació

La segona edició del World Soccer Congress (de l’11 al 14 d’abril) confirma l’esdeveniment com una de les dates referència pel que fa als continguts futbolístics del futur. El congrés acollirà més de 50 ponents de tot el món, tots ells experts i líders en les seves matèries, a més d’integrants de les empreses i institucions esportives més importants a tot el món, com Luís Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol; Roberto Rosetti, responsable d’àrbitres de la UEFA, o Honey Thaljieh, mànager de comunicació de la FIFA, entre molts d’altres.