Amb la primera plaça del grup a la butxaca i l’accés a l’Elite Round assegurat, el Barça ha superat el Vytis (0-8) en la tercera i definitiva jornada de la Main Round de la Champions de futbol sala. Amb aquest triomf els blaugrana han signat un ple de victòries i assalten la fase següent de la competició amb un contundent 9 de 9, després del triomf contra el Tiumén i la golejada davant l’Ayat. Els d’Andreu Plaza, que ja no s’hi jugaven res, han aprofitat per fer rotacions amb protagonisme per als joves del planter i han trepitjat el parquet per primera vegada Bernat Povill, el debutant més jove de la història del club a la Champions, Alejandro Cerón i Àlex Lluch.

Inici vertiginós del Barça

Si bé ja no s’hi jugava res, amb la feina feta de la passada jornada, el Barça ha sortit a mossegar des de l’inici. Els d’Andreu Plaza amb prou feines han concedit opcions al rival en una primera meitat tenyida de blaugrana i amb representació del planter: Povill i Cerón han segellat el seu debut amb l’equip a Europa. La superioritat culer ha propiciat les dianes en clau visitant, que han caigut com fruita madura a la porteria d’un Vytis superat en els primers compassos de partit. Rivillos ha obert la llauna en només dos minuts, Povill ha arrodonit el seu debut amb un gol per l’escaire al minut 6 i Daniel Shiraishi, l’home més golejador del Barça en la Main Round, amb quatre dianes, ha fet el tercer per marxar al descans amb un còmode 0 a 3.

Festival de gols per assaltar l’Elite Round

El Vytis ha saltat a la pista amb la convicció de capgirar el marcador a la segona meitat, ha posat tota la carn a la graella amb el porter jugador i, com qui va per llana i torna esquilat, ha rebut el 0 a 4 d’Arthur amb la porteria descoberta al minut 23. Els d’Andreu Plaza han seguit la tònica de la primera meitat, sense fer concessions a un rival enfrontat amb el gol, imprecís en les poques jugades de perill que ha tingut. En aquest sentit l’efectivitat blaugrana ha atropellat el Vytis, que ha enviat la pilota al pal en tres ocasions i ha vist amb impotència com Rivillos, Marcenio, Roger Serrano i Povill se sumaven a la festa per engreixar una golejada contundent per 0 a 8.