Barça Vila-real lliga 2019-2020
@FCBarcelona

El Barça ha aconseguit la tercera victòria de la Lliga després de superar el Vila-real per 2 a 1. El triomf, però, té una lectura negativa, perquè els blaugrana no han millorat gaire la imatge de partits anteriors. A més a més, Messi només ha disputat del matx 45 minuts per unes molèsties a la cuixa esquerra. El Vila-real ho ha intentat i ha tingut opcions d’empatar, però no ho ha aconseguit.

Messi, titular per primer cop

Leo Messi ha estat titular per primer cop aquesta temporada després d’haver jugat alguns minuts en els partits contra el Borussia de Dortmund i el Granada. També jugaven d’inici per primera vegada la davantera formada per Messi, Luis Suárez i Griezmann. L’altra decisió destacada de Valverde ha estat que descansi Frenkie de Jong per primera vegada en partit oficial. El seu lloc l’ha ocupat Sergi Roberto.

Barça Vila-real Griezmann

Partit encarrilat en 15 minuts

El Barça ha dominat el Vila-real des de l’inici i s’ha plantat amb cert perill a l’àrea del conjunt groguet. El primer gol ha arribat molt aviat, al minut 6, en una bona connexió entre Messi, que ha servit un córner al primer pal perquè Griezmann, de cap, marqués l’1 a 0. El 2 a 0 ha estat un autèntic golàs d’Arthur amb un xut potent des de fora de l’àrea que ha entrat per l’escaire. El matx semblava sentenciat en només 15 minuts amb dos gols de dues rematades entre els tres pals.

Reacció del Vila-real

El Vila-real s’ha desfet del domini blaugrana i ha començat a crear perill. Poc abans del descans Santi Cazorla ha fet el 2 a 1 amb un xut potent que ha sorprès Ter Stegen, que ha calculat malament el salt.

Barça Vila-real Messi canviat

Messi, canviat al descans

A la mitja hora de joc, Messi s’ha hagut de retirar a la banda després de rebre una falta per unes molèsties a la cuixa esquerra, res a veure amb la lesió al soli de la cama dreta. Durant uns minuts l’argentí ha estat atès i Dembélé ha escalfat per si de cas, però el capità blaugrana ha continuat al terreny de joc. A la represa, però, Valverde ha decidit canviar Messi per Dembélé, que tornava a jugar després de la lesió al bíceps femoral de la cama dreta a finals d’agost.

Ocasions a les dues àrees

La segona meitat ha començat molt intensa, amb ocasions a les dues àrees. Dues rematades sense encert de Griezmann i Luis Suárez han fet reaccionar el Camp Nou, però a l’altre costat Cazorla ha estat a punt de fer l’empat amb un xut que ha desviat Ter Stegen. El partit ha entrat en una dinàmica de molta velocitat i alternatives fins que el Barça ha aconseguit tornar a tenir el control de la pilota gràcies, en part a l’entrada de De Jong per Sergi Roberto. Dembélé i Ansu Fati (que ha entrat per Luis Suárez en el minut 78) han estat els jugadors més intensos dels barcelonistes. Especial menció cal per al guineà, que ha revolucionat el joc ofensiu local. Al final, els blaugrana han tingut alguna oportunitat, però han acabat demanant l’hora amb un triomf necessari però que deixa dubtes en els aficionats.