El Barça supera el Veszprem

El Barça ha superat el Veszprem en la segona jornada de la fase de grups de la Lliga europea. El conjunt hongarès és un dels equips sens dubte candidat a la Final Four de Colònia d’aquest any.

Torna la Champions al Palau Blaugrana

Res de nou a l’inici. Un matx igualadíssim, en el qual els homes de Xavi Pascual hi ha posat molta preparació. Han començat imprimint un ritme molt alt pressionant els hongaresos des de la defensa, amb molta rotació de jugadors per mantenir aquest nivell i això ha fet que a poc a poc els blaugrana anessin guanyant terreny a la pista. El Veszprem ha aguantat molt bé els envits dels barcelonins amb una excel·lent circulació de pilota, sempre encertant en els llançaments.

La igualtat s’ha mantingut més enllà dels primers vint minuts amb l’empat a 11 gols al marcador, fins que l’estratègia del Barça ha funcionat. De fet han estat clau les fins a cinc pilotes recuperades des de la defensa del Barça, que han permès agafar el primer avantatge de dos punts  davant del Veszprem, amb 13 a 11 en el minut 24.

Els blaugrana han pogut mantenir la diferència i fins i tot augmentar-la amb l’equip jugant a un gran nivell.

Al descans el marcador s’ha aturat en el 17 a 14 a favor del Barça, diferència de tres gols però tot encara per decidir.

La segona part també ha començat molt competida i exhibint un joc molt dinàmic per part de tots dos equips, tot i la diferència de plantejament. El Barça sempre ha manat al marcador amb el Veszprem a remolc i ha estat clau mantenir aquest marxa més fins al final.

En conjunt un molt bon partit coral, des de la seguretat sota pals de Gonzalo Pérez de Vargas fins a les actuacions dels jugadors en pista. Destacades les aportacions de Dika Mem obrint-se pas entre les defenses rivals, ha marcat fins a 6 gols, o els atacs d’Aleix Gómez, un jugador en marcada progressió ascendent.

En el tram final de partit la diferència ha arribat a eixamplar-se fins als cinc gols a favor dels blaugrana, però al final els hongaresos han pressionat i ha pogut reduir-la fins al resultat de 31 a 28 gols amb què s’ha tancat el matx.

Cap victòria del Veszprem al Palau

El Veszprem hongarès i el Barça s’han enfrontat moltes vegades però l’equip entrenat per Xavier Sabaté no ha guanyat mai al Palau Blaugrana, només ho ha fet en cinc ocasions però totes lluny de Barcelona. És l’assignatura pendent del conjunt hongarès.

Dia de retrobaments: Arpad Sterbik i László Nagy

Els exblaugrana Arpad Sterbik i László Nagy tornaven al Palau després d’un temps i s’han retrobat amb antics companys d’equip. Sens subte un partit especial per a tots dos, sobretot per a Nagy, que va arribar a portar el braçal de capità en el tram final de la seva estada al Barça.

Proper rival a la Champions: el Kristianstad suec

El Barça d’handbol ara afronta la setmana amb una nova jornada de lliga el dia 26, la quarta en aquest cas, en la qual rebrà al Palau el Bidasoa Irún. La Champions torna el cap de setmana que ve amb la visita al Kristianstad suec, abans del plat fort d’aquesta fase de grups: la visita del vigent campió de la màxima competició europea, el Montpeller, al Palau Blaugrana el dia 6 d’octubre.