Philippe Coutinho

El FC Barcelona ha arribat a un acord amb l’Aston Villa per traspassar Philippe Coutinho al club anglès. Els blaugrana ingressaran per aquesta venda del jugador brasiler 20 milions d’euros i, a més, s’estalviaran una de les fitxes més altes de la plantilla, aproximadament uns 16 milions d’euros. Unes xifres que permetran al Barça millorar el seu “fair play” financer. A més a més, el club blaugrana es reserva un 50% de la plusvàlua d’una futura venda del jugador.

El Barça comença l’operació sortida

Aquest és el primer moviment de l’operació sortida de jugadors que vol fer el club blaugrana aquest estiu. Coutinho ha jugat cedit a l’Aston Villa des del mes de gener. El rendiment del brasiler ha convençut el club anglès i també el seu tècnic, Steve Gerrard, que havia estat company de Cou al Liverpool. En l’acord de cessió hi havia una opció de compra no obligatòria per part de l’Aston Villa de 40 milions d’euros. Els dos clubs han negociat i han pactat aquesta venda per 20 milions.

Coutinho va arribar al Barça el gener del 2018. El club blaugrana va pagar al Liverpool 120 milions d’euros, però el rendiment del brasiler mai no ha estat l’esperat. Això va fer que el brasiler la temporada 2019-2020 marxés cedit al Bayern de Munic, on va jugar el curs. Després va tornar al Camp Nou, però tampoc no es va adaptar al joc del Barça. Ara, definitivament Coutinho i el Barça separen els seus camins. El brasiler marxa a l’Aston Villa.