Calathes i Kuric durant el FCB - Tenerife
@FCBbasket

El Barça ha començat de la millor manera possible les semifinals de la Lliga ACB. Els blaugrana s’han imposat al Tenerife per 112 a 69 i estan a només un partit de classificar-se per a la final. L’equip de Jasikevicius buscarà el triomf, el pròxim 9 de juny i no haver de disputar un tercer partit, tal i com van haver de fer amb el Joventut de Badalona.

Primer quart igualat i el Barça que arrenca en el segon

En el primer quart, el Tenerife ha plantat cara. El conjunt de Txus Vidorreta, amb un 40% des de la línea de tres punts per un 11 per cent dels blaugrana, ha aconseguit acabar els primers deu minuts amb un empat a 18 en el marcador. Els punts de l’equip de Jasikevicius han arribat gràcies als tirs de dos punts.

En el segon quart, el Barça ha millorat una mica la seva efectivitat pel que fa als triples, però els canaris ho han fet amb les cistelles de dos punts. Els locals, que han arribat a tenir una avantatge de sis punts, han aconseguit ampliar-la abans del descans. Els dos equips han marxat al vestidor amb un 43 a 36 en el marcador, favorable al Barça. Els vuit punts de Kuric han estat claus en aquest segon quart.

Mirotic durant el FCB - Tenerife
@FCBbasket

El Tenerife s’enfonsa després del descans

El descans li ha anat molt bé als blaugrana. Un parcial de 13 a 2 ha fet que el marcador fos de 56 a 38 en els primers dos minuts i mig del tercer quart. A qui millor els hi ha anat el descans han estat Nicola Mirotic i Leandro Bolmaro. Entre el montenegrí i l’argentí han fet 18 dels 40 punts que ha fet el Barça en el tercer quart. Al final del mateix, 83-54 favorable als de Jasikevicius.

Amb el partit gairebé sentenciat, s’ha entrat a l’últim període. Els últims 10 minuts només han servit perquè els dos equips hagin començat a pensar en el segon partit. Tot i així, els blaugrana han pogut fer un parcial de 29 a 15 i s’han endut la victòria per 112 a 69.