El Barça rugbi s’ha proclamat campió de la màxima categoria del rugbi femení català. Les blaugrana han derrotat a la final disputada a la Foixarda la Santboiana-CRUC per 8 a 10. Amb aquesta victòria es proclamen campiones de la Divisió d’Honor Catalana Quadis Autocentre.

Primera part amb alternances al marcador

La primera part ha estat intensa i igualada. La Santboiana ha començat dominant, però han anat passant els minuts i el Barça se n’ha refet i així ha arribat una transformació a pals de Claudia Peña, que ha servit per posar el 0 a 3 en el marcador. Semblava que la primera part acabaria així, però en l’última jugada d’aquest primer temps Sara Rodríguez ha transformat un xut a pals i ha aconseguit l’empat a 3 per a la Santboiana.

Claudia Peña decideix el partit

A la represa ha seguit la igualtat. Les defenses han continuat imposant-se als atacs. De totes maneres, ha estat el Barça qui ha generat més jugades ofensives. Claudia Peña ha estat la jugadora més destacada de les blaugrana amb un assaig i una transformació a pals per col·locar el 3 a 10 en el marcador. La Santboiana no s’ha rendit i ha estat a punt d’empatar el partit. Anastasia Tarannikova ha fet un assaig, però Sara Rodríguez ha fallat una transformació a pals i el partit ha acabat amb 8 a 10 faborable a les blaugrana.

Amb aquesta victòria, el Barça jugarà la fase d’ascens a la Divisió d’Honor B. Aquesta fase es jugarà a Pontevedra el 8 i 9 de maig.