El Barça Rugbi ha pujat a la Divisió d’Honor B del rugbi femení. És la segona categoria del rugbi estatal. L’equip dirigit per Aroa González ha derrotat a la final disputada a la Teixonera el CR Atlètic Portuense per un contundent 53 a 5. Les blaugrana, tot i començar el partit amb nervis, després de la primera marca ja s’han fet amb el domini total de partit.

Les blaugrana han fet una Divisió d’Honor catalana perfecta: han guanyat tots els partits amb solvència i han derrotat a la final la Santboiana per un clar 68 a 0.

Als play-off d’ascens van derrotar el Gaztedi per un contundent 64 a 0 a la Teixonera. A semifinals van haver de viatjar fins a Burgos per jugar contra les Pingüinas, a qui van guanyar per 7 a 38 gràcies a una gran primera part i a Clàudia Peña, que va anotar dos assajos i quatre transformacions.

Les blaugrana sentencien al descans

Les gaditanes han aguantat fins al minut 10 de partit, quan Anna Camarasa ha obert el marcador amb un assaig. A partir d’aquest moment, espectacle blaugrana. Tres minuts després Clàudia Peña ha posat el 10 a 0 al marcador. Abans del descans el Barça ha anotat tres assajos més a càrrec d’Elisabet Vispo, Laia Mato i Pau Leon, que ha deixat el partit sentenciat al descans, 27 a 0.

El Barça no afluixa a la segona part

A la represa ha continuat el domini total del Barça. Clàudia Peña ha aconseguit la seva segona anotació al minut 58 de partit. Sara Rodríguez, Alba Capell i Martina Márquez, amb un assaig cadascuna, han posat el 53 a 0. En l’última jugada de partit Clàudia Rodríguez ha aconseguit l’assaig de l’honor per a l’Atlètic Portuense.

Objectiu de futur: pujar a la Lliga Iberdrola

L’objectiu de les jugadores és arribar a la màxima categoria del rugbi espanyol, la Lliga Iberdrola de rugbi. Les dues últimes temporades han estat campiones de la Divisió d’Honor Catalana. La temporada passada van guanyar per un ajustat 8 a 10 la Santboiana-CRUC. Aquest any van passar per sobre de les de Sant Boi, 68 a 0 a la final. La temporada passada, tot i disputar el play-off per pujar a la Divisió d’Honor B, no van classificar-se per a la final. En el play-off les blaugrana van perdre el primer partit des del 2019. Aquest any han pujat per la porta grossa en esmicolar tots els seus rivals i han demostrat que poden oferir molt de joc a la Segona Divisió del rugbi espanyol.