El Barça elimina la Reial Societat
@rfef

El Barça s’ha classificat per a la final de la Supercopa d’Espanya masculina després d’eliminar la Reial Societat a la tanda de penals. Oyarzabal i De Jong han posat l’empat a 1, resultat amb el qual s’ha arribat al final del partit i la pròrroga. La semifinal ha tingut un gran absent. Leo Messi no ha entrat a la convocatòria després de continuar amb molèsties als isquiotibials.

El Barça s’avança a la primera part

Les primeres ocasions del partit han estat per al conjunt basc. Isak, al minut 3; Portu, a l’11 i Le Normand, un minut més tard, han estat els primers rematadors de l’enfrontament.

Al quart d’hora de partit, Alexander Isak han tingut l’ocasió més clara quan s’ha plantat tot sol davant Ter Stegen, però el porter alemany ha desviat la rematada del jugador donostiarra.

El Barça ha necessitat 25 minut per xutar a la porteria de la Reial Societat. Ho ha fet Braithwaite amb una rematada fluixa a les mans de Remiro. Dembélé ha estat l’únic jugador del Barça amb les idees clares per crear joc i cert perill.

Però el gol del Barça ha acabat arribant per l’altra banda. Això sí, també ha tingut un francès com a protagonista. Griezmann, al minut 38, ha centrat dins l’àrea i Frenkie de Jong, de cap, ha fet el 0 a 1. Després d’un parell d’ocasions de la Reial, el partit ha arribat al descans.

La Reial Societat empata a la segona part

Després del descans, el jugador holandès ha estat el protagonista. Unes mans seves dins l’àrea han estat assenyalades com a penal. Oyarzabal ha estat l’encarregat de xutar-lo i marcar el gol de l’empat.

Amb la igualada, tots dos equips han buscat el gol del triomf, però no ha arribat i el partit ha anat a la pròrroga.

El temps extra ha començat amb una gran aturada de Ter Stegen després d’un bon xut de Zaldua. Dembélé també ha tingut una ocasió amb un xut que ha aturat Remiro, al minut 99 de partit. La Reial Societat també n’ha tingut a les acaballes de la pròrroga a les botes d’Oyarzabal i de Januzaj, però les bones aturades de Ter Stegen ho han impedit.

Els penals i Ter Stegen, decideixen el guanyador

El partit s’ha decidit dels del punt de penal. I aquí ha aparegut Ter Stegen per aturar entre ell i el pal tres dels cinc llançaments que han fet els jugadors de la Reial Societat. Per la seva banda, Dembélé, Pjanic i Riqui Puig han marcat per part blaugrana. El migcampista de Matadepera ha transformat el penal decisiu.