Gerard Piqué petó escut Barça
@FCBarcelona_cat

L’any 1 DM (després de Messi) ha començat de manera immillorable pel Barça. Sense l’argentí (corejat al minut 10), Koeman ha decidit repartir els seus galons entre tota la plantilla. El que a priori podria ser una llosa per la pressió, contra la Reial Societat ha funcionat a les mil meravelles i els blaugrana s’han emportat el matx 4 a 2. El 4-3-3 ha estat ple d’intensitat, amb tots (TOTS) els jugadors pressionant la sortida de la Reial i baixant fins al córner si s’havia de seguir el rival. Una constant durant una primera mitja hora per emmarcar. En 90 segons els de Koeman ja havien xutat dues vegades a porteria. Òbviament, l’absència de Leo Messi i els seus registres són insubstituïbles, però, a primera vista, sembla que l’opció (obligada, això sí) de fiar-ho tot al col·lectiu pot funcionar.

Memphis es guanya el Camp Nou en 20 minuts

No serà mai Leo Messi ni els seus números seran els mateixos, però l’afició del Camp Nou ja té nou ídol a qui abraçar-se: Memphis. Ara s‘entén la insistència de Koeman per fitxar-lo. Pressió, lluita, qualitat (el barret d’esperó l’hauria signat Ronaldinho) i un guant al seu peu dret. Cada jugada a pilota aturada és sinònim de perill, una ‘rara avis’ al Barça. La seva primera centrada ha acabat amb una rematada de Griezmann al travesser. La segona, encara de més dificultat, ho ha fet amb un petó de Piqué a l’escut. Justícia poètica després que el central es rebaixés el sou perquè el club pogués inscriure el seu assistent en l’1 a 0 i també al seu company a la defensa, Èric García.

El Barça haurà de repensar-se la venda de Braithwaite

El gol (i la calor) ha fet que el Barça baixés la intensitat i, tot i perdre un pèl el control del joc, Braithwaite, a l’afegit de la Primera, ha fet el 2 a 0 després d’una assistència de De Jong. El danés no n’ha tingut prou i ha fet el tercer, ja a la segona meitat. Si el danés, a més a més de lluitar-ho tot i deixar-se l’ànima al camp, comença a veure porteria, el club hauria de repensar-se la seva venda aquest estiu. La Reial, que havia tornat més endollada dels vestidors s’ha refredat de cop i ha pogut rebre algun gol més.

La Reial revifa a 10 minuts del final

El Barça no ha fet el quart i els bascos han volgut posar una mica de picant al partit amb el gol de Julen Lobete al minut 83. Els de Koeman no ho han paït bé i Oyarzabal, amb un golàs de falta només dos minuts més tard, ha pujat la temperatura del partit. La falta, per cert, l’ha fet Nico, que acaba de debutar amb el primer equip. El patiment, això sí, s’ha acabat el definitiu 4 a 2 de Sergi Roberto, amb petó a l’escut inclòs, després d’una passada de Braithwaite, que ha acabat amb un doblet i una assistència. I dilluns seguirà l’actualitat blaugrana amb la roda de premsa del president Joan Laporta per donar detalls de l’auditoria que s’està fent al club. Una reacció ràpida a la carta que Bartomeu va enviar a Laporta.