Barça-Reial Societat

El Barça ha superat la Reial Societat al Camp Nou per 1 a 0 i ha tret el lideratge al Madrid encara que sigui momentàniament. El partit s’ha disputat sense rastre de mascaretes a la grada i ha comptat amb Braithwaite de titular per primera vegada, un Braithwaite que sembla que s’ha ficat els aficionats a la butxaca per com l’han ovacionat.

Mocadorada per començar

Com en l’últim partit disputat al Camp Nou, el que va enfrontar el Barça amb l’Eibar i que va acabar en golejada blaugrana, els aficionats han fet palès el seu malestar amb la directiva amb una mocadorada abans del xiulet inicial. Els mocadors han anat acompanyats de crits per demanar la dimissió de Josep Maria Bartomeu, president del club. Un cop ha començat a rodolar la pilota, la grada d’animació ha corejat el nom d’Eder Sarabia amb insistència i durant uns quants minuts en referència a la polèmica que va suscitar un vídeo gravat a la banqueta del Bernabéu i pel qual Quique Setién va demanar perdó.

Messi, fals 9

A la gespa, Setién ha optat per col·locar Braithwaite d’extrem esquerre i Messi de fals 9. I la societat ha funcionat ràpidament. L’argentí ha vist el danès però Remiro li ha negat el gol. El partit ha entrat en una fase de control sense ocasions fins que Messi s’ha tornat a activar a la mitja hora. El 10 del Barça ha recuperat una pilota a còpia de lluita, ha fet la paret amb Busquets però s’ha tornat a trobar amb el porter Remiro. Messi s’ha tornat a guanyar l’ovació del públic abans del descans amb un xut que ha marxat llepant la base del pal.

Més xiulets a la represa

El Barça ha perdut el control de la pilota i la Reial Societat, plena de jugadors amb qualitat, ha començat a sentir-se més còmoda sobre la gespa. Després d’uns minuts de domini basc, s’han començat a sentir xiulets de desaprovació, uns xiulets que ha tornat a silenciar Messi amb un nou xut des de la frontal però els d’Alguacil estaven bé i Odegaard s’ha adormit dins l’àrea amb tot a favor. A poc a poc, el Barça ha tornat a guanyar control i Rakitic ha pogut inaugurar el marcador amb un fort xut. El mateix Rakitic s’ha quedat a un pam de connectar una passada de la mort de Jordi Alba.

El VAR salva el Barça

En una disputa d’àrea, Le Normand ha tocat la pilota a mig camí amb el braç i a mig camí amb l’espatlla. L’àrbitre ha anat a veure la jugada al monitor i ha decretat penal, penal d’aquells de televisió. Però a Messi li és igual si el penal és just, injust o no ho és. L’argentí no ha perdonat i ha avançat el Barça al minut 81. El Barça ha fet un altre gol al temps afegit per mitjà de Jordi Alba, però el VAR l’ha anul·lat per fora de joc d’Ansu Fati. L’1-0 ha estat el resultat definitiu.