El Barça s’ha endut el clàssic contra el Reial Madrid amb la mateixa autoritat amb què mana a la Lliga: les blaugrana han guanyat les blanques per 1 a 3.

La llauna l’ha obert al cap de set minuts i mig Lieke Martens amb una triple rematada de cap que, després de dos intents frustrats per Misa, s’ha convertit en el 0 a 1. Tot i que les d’Alberto Toril —debutava a la ciutat esportiva des que s’ha fet càrrec de la banqueta fa uns dies— havien dominat en els primer minuts de l’encontre, no han pogut contenir l’embranzida de les catalanes, que 10 minuts després han fet el segon, mitjançant una rematada de cap d’Irene Paredes a la sortida d’un córner.

Al minut 22 ha arribat el tercer, de nou, de les botes de Lieke Martens. La jugadora neerlandesa ha trencat el fora de joc i ha aprofitat una passada a l’espai de Mariona per superar Misa en un u contra u, amb un xut col·locat a l’escaire.

La sorpresa, a la segona part

La represa ha començat amb sorpresa: el Reial Madrid ha retallat distàncies al minut 6, quan Asllani ha aprofitat una centrada per la dreta per rematar al fons de la xarxa. Aquest gol es converteix en el quart que encaixa el Barça en tot el que va de campionat.

Les de Jonatan Giráldez han rondat el quart gol, quan Ana Crnogorcevic, a centrada de Lieke Martens des de l’esquerra, ha rematat de cap en posició antireglamentària. Amb tot, el marcador ja no s’ha mogut, malgrat que les madrilenyes han tingut l’ocasió més clara del segon tram de la segona part —ha dominat el Barça— de les botes de Maite Cardona que, a boca de canó, ha resolt Sandra Paños amb seguretat.

Havíem de guanyar jugant bé al futbol, i per tant, pot ser que sigui un cop d’autoritat per afrontar el que resta de temporada
Joanatan Giráldez, entrenador FC Barcelona

Intractables a la Lliga

Aquesta victòria fa més contundent la superioritat de les blaugrana a la Primera Divisió femenina, que lideren en solitari —39 punts— amb 11 punts de marge respecte del segon, la Reial Societat. Ara bé, els números fan més sòlida aquesta superioritat: 13 victòries en 13 jornades, 75 gols a favor i només quatre en contra. Per a l’estadística, també, Jennifer Hermoso, que aquest diumenge ha complert 200 partits amb el Barça.