El Barça de bàsquet recupera el factor pista
@FCBasket

El Barça de bàsquet es troba a una victòria de fer-se amb el títol de la Lliga ACB, que es disputa al millor de tres partits. Els blaugrana s’han imposat al Madrid al WiZink Center per un clar 75 a 89. Els blaugrana recuperen el factor pista i dimarts al Palau poden fer-se amb el títol.

Un inici poc efectiu del Barça

Molt malament ha començat el Barça aquesta final de la Lliga ACB. Un parcial de 9 a 0 deixava l’enfrontament complicat, però això és bàsquet i les coses canvien molt ràpidament. Nick Calathes ha fet els primers tres punts quan s’havien jugat gairebé quatre minuts i els blaugrana han entrat al partit. Al final del primer quart els blancs manaven en el marcador per 20-15.

Intensitat defensiva blanca

El Madrid ha mantingut una agressivitat defensiva que igualava i fins i tot superava l’habitual dels de Jasikevicius. El poder rebotador dels blancs, amb Edy Tabares al capdavant, ha estat clau perquè els de Pablo Laso mantinguessin distàncies. Però aquest Barça té molts recursos, fins i tot quan fallen els que habitualment no ho han de fer. Kyle Kuric, amb dos triples seguit i 10 punts en els primers 20 minuts, ha estat determinant en un parcial de 4 a 13 que ha servit per igualar el marcador a 32. Al descans, però, avantatge blanca, 36 a 33 en una final de la Lliga ACB molt emocionant.

Kyle Kuric ha estat el màxim anotador del Barça durant els primers 20 minuts. Foto: @FCBaket
Kuric ha estat el màxim anotador del Barça durant la primera part. Foto: @FCBaket

Reacció blaugrana

El Barça, que ha tornat a començar malament i s’ha posat 44 a 37, hi ha sabut reaccionar amb un parcial de 0 a 17 (44-54) que li ha permès avançar-se en el marcador per primera vegada en el partit. La feina defensiva ha donat els fruits i Cory Higgins s’ha convertit en una piconadora anotadora, 14 punts sense cap errada en el llançament. Al final del tercer temps, 10 de marge per als blaugrana, 52-62.

La importància del factor pista

Els 10 punts de diferència s’han anat ampliant en una victòria que es presenta crucial perquè la final és al millor de tres enfrontaments. Els blaugrana, amb el factor pista a favor, han de sumar una victòria més per guanyar. I els de Jasikevicius s’han mostrat molt sòlids al Palau Blaugrana, sobretot amb la presència de públic.