Lamine Yamal (1)
Foto: FC Barcelona

(EFE) El Barça va rebutjar abans de l’Eurocopa una oferta de 250 milions d’euros per l’extrem Lamine Yamal, perquè el va considerar intransferible com a pedra angular del seu projecte esportiu, segons ha sabut EFE de fonts del club català.

Seria el traspàs més car de la història

Aquesta oferta, procedent presumiblement del PSG francès, ni tan sols va ser estudiada per la secretaria tècnica que dirigeix Anderson Luis de Souza, “Deco”, que durant l’última temporada, a més de Lamine Yamal, ha emprès la renovació de dues joies més del planter blaugrana: el central Pau Cubarsí i el lateral Héctor Fort.

Yamal, que d’aquí a uns dies complirà 17 anys i s’ha convertit en l’estrella de l’Eurocopa amb la selecció espanyola, va renovar fins al 2026 —ampliable al 2028 quan compleixi la majoria d’edat— i té una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros.

Cubarsí, que disputarà als 17 anys els Jocs Olímpics amb Espanya, ha renovat fins al 2027 amb una clàusula de 500 milions. I Fort, que el mes que ve farà 18 anys, ho va fer fins al 2026, encara que el club no va revelar al seu dia en quant queda ara fixada la seva carta de llibertat.

El Barça també va renovar el curs passat el centrecampista Fermín López, de 21 anys, i unes de les revelacions de la temporada passada, fins al 2028, amb una clàusula de rescissió de 400 milions.

I entre els futbolistes de més projecció, l’únic que no ha pogut retenir és el davanter Marc Guiu, que finalment ha preferit pagar la seva clàusula (sis milions d’euros) i fitxar pel Chelsea.