El Barça ha perdut contra la Santboiana als quarts de final de la Divisió d’Honor de rugbi, que es disputa a partit únic, i no podrà lluitar pel títol de Lliga. Els blaugrana han caigut al Baldiri Aleu de Sant Boi per 30 a 23 i s’acomiaden de les opcions d’avançar fins a les semifinals.

Bon inici de la Santboiana

El partit ha començat molt bé per als locals amb dos assajos de Pau Anguita i Jordi Jorba, i les corresponents transformacions de Rojas, que han deixat un 14 a 0 per a la Santboiana. El Barça ha reaccionat amb un assaig i un cop de càstig de Bautista Güemes, que havia fallat la transformació anterior després de la marca. El 14 a 8 permetia als barcelonistes quedar-se a un assaig.

Emoció a la represa

A la represa, tot i un cop de càstig dels locals, el Barça ha reaccionat. Pablo Ortiz ha fet un assaig als 10 minuts de la represa més la transformació de Bautista Güemes, que ha deixat els blaugrana a només dos punts de la Santboiana, 17 a 15. Un drop del mateix Güemes ha permès al minut 55 que els blaugrana s’hagin posat al davant per primer cop en el partit, 17 a 18.

L’emoció ha continuat amb un assaig de Marcos Puig i la transformació posterior de Rojas (24-18). Precisament Javier Rojas ha estat un dels jugadors decisius de l’enfrontament després de marcar dos cops de càstig que permetia a la Santboiana marxar per 30 a 18. Xavier Cebrián ha posat emoció amb un assaig poc abans d’arribar el final (30-23), però sense la transformació de Güedes les coses es posaven molt difícils per als blaugrana que, amb un assaig i la transformació hauria empatat el matx. Finalment no han pogut anotar i el Barça ha quedat eliminat de la lluita pel títol de Lliga.

La valoració de la temporada és positiva”
Joan Losada, jugador Barça Rugbi