El Barça ha perdut el primer partit de la pretemporada per 2 a 1 contra el Salzburg austríac. El conjunt de Koeman s’ha mostrat molt fràgil en defensa i inoperant en atac. Els blaugrana, que han tornat a jugar amb un 3-5-2 no han pogut superar el campió de les últimes vuit lligues d’Àustria, que arribava molt més rodat que els blaugrana a l’enfrontament.

El Salzburg colpeja primer

El conjunt austríac ha tancat la primera part amb avantatge gràcies a un golàs de Luka Sucic, que ha marcat des de fora l’àrea al minut 43. La pilota ha rebotat a De Jong i s’ha colat per l’escaire, sense que Neto arribés a aturar-la. El Barça feia minuts que jugava amb foc i diversos contraatacs clars dels locals ja podrien haver acabat al fons de la porteria. De fet, Andreas Ulmer ha rematat sol dins de l’àrea després d’una errada de Jordi Alba. La pilota, però, ha sortit per sobre la porteria blaugrana.

El perill per part dels de Koeman ha arribat de les botes de Memphis. Dues centrades seves han estat rematades per Araujo i per Lenglet en els 10 primers minuts. Després, la seva connexió amb Griezmann ha estat a punt d’acabar en gol també, però la pilota ha sortit fora en un parell d’ocasions. Els austríacs estan molt més rodats físicament i s’ha notat, ja que en cada contraatac ha quedat palesa la fragilitat defensiva dels blaugrana.

El Barça, inoperant en atac i en defensa

La segona meitat ha començat amb la mateixa tònica. Fragilitat defensiva blaugrana que només ha estat superada per la fragilitat en atac dels austríacs, que han fallat ocasions claríssimes.

Al minut 62 és quan Koeman ha mogut la banqueta i Sergi Roberto, Balde, Braithwaite i Arnau Comas han entrat per Nico González, Araujo, Jordi Alba i Busquets. Ha estat el lateral, Balde, qui ha creat més perill, un gran xut des de fora l’àrea l’ha desviat el porter, i una centrada seva no l’ha poguda rematar Braithwaite pels pèls. Pocs minuts més tard, Koeman ha donat minuts a Umtiti, Demir i Riqui Puig, que han entrat per Lenglet, Griezmann i Gavi. Posteriorment, Rey Manaj ha substituït De Jong.

Al minut 83, Martin Braithwate ha aconseguit empatar el partit després d’una sèrie de rebots. Dest ha xutat amb l’esquerra, la pilota ha rebotat en un defensor i ha anat a parar al genoll del danès, que, involuntàriament, ha acabat enviant la pilota al fons de la xarxa.

L’alegria ha durat ben poc als blaugrana, ja que al minut 90 Aaronson ha fet el gol de la victòria per al Salzburg. El davanter local ha rematat tot sol una pilota que prèviament havia anat al pal. De nou, la mala defensa ha sentenciat els de Koeman.