Manresa, campió lliga catalana
M.A.Chazo / @FCBQ

Derrota inesperada del Barça de bàsquet a la final de la Lliga Catalana. Els blaugrana han perdut contra el BAXI Manresa, amfitrió de la competició, per 81 a 70. El partit, que no s’ha decidit fins als últims minuts, ha tingut Ismael Bako (18 punts) com el millor jugador de la final.

Domini de les defenses a la primer part

El matx entre blaugrana i manresans ha comenat amb un nivell alt d’intensitat i amb unes defenses que dominaven els atacs rivals. En el primer quart han destacat Nico Laprovittola i Nikola Mirotic per part blaugrana, i Yankuba Sima i Sylvain Francisco per part bagenca. El primer quart ha acabat amb victòria dels de Jasikevicius per 16 a 21.

Els segons 10 minuts de partit han estat marcats per la participació dels blaugrana Nick Calathes, Roland Smiths i Nigel Hayes, que han permès al Barça marxar amb 10 punts més (20-30) en el marcador. Una diferència que l’equip de Pedro Martínez ha pogut eixugar i arribar al descans amb un 36 a 37 ajustat.

Ismael Bako ha estat escollit el millor de la final
Ismael Bako, MVP de la final. Foto: M.A.Chazo / @FCBQ

Després del descans, el Manresa capgira el marcador

La xerrada de Jasikevicius al vestidor ha fet reaccionar els jugadors inicialment, però les aportacions de Joe Thomasson i Sima no permetien als blaugrana avançar-se en el marcador. Amb 53 a 56 s’ha entrat en l’últim període.

En l’últim quart, el BAXI Manresa ha sortit més endollat i, finalment, ha aconseguit empatar el partit (60-60) quan quedaven poc més de set minuts per acabar la final. Els bagencs han capgirat el marcador i han pogut mantenir l’avantatge fins al final i aconseguir la tercera Lliga Catalana per al conjunt manresà. Feia 22 anys que els del Nou Congost no guanyaven aquesta competició.