New York Red Bulls - FC Barcelona

El Barça està a punt de tancar la gira americana. L’equip blaugrana ja es troba a la darrera destinació, Nova York, i a la ciutat dels gratacels s’enfrontarà als New York Red Bulls, la matinada de dissabte a diumenge (a la una hora espanyola, a les set de la tarda hora de Nova Jersey). Però no és la primera vegada que el Barça s’enfronta amb aquest equip novaiorquès.

Els partits precedents entre el Barça i els New York Red Bulls

Barça i New York Red Bulls s’enfrontaran per tercera vegada. En les dues ocasions anteriors, fa 16 i 14 anys (2006 i 2008), els partits també eren amistosos de pretemporada. El Barça sempre s’ha emportat la victòria.

Durant la gira de l’any 2006, en concret el 12 d’agost d’aquell any, el FC Barcelona va superar els New York Red Bulls per 1 gol a 4, al Giants Stadium. Els gols els van marcar Ronaldinho, que va signar un doblet, Messi i Saviola. Van assistir al partit un total de 79.000 espectadors.

Dos anys més tard, el 6 d’agost del 2008, el Barça es va tornar a enfrontar amb els New York Red Bulls al mateix Giants Stadium. El resultat va ser de 2 gols a 6 favorable al Barça i van marcar Xavi Hernández, Rafa Márquez, Jeffren, Pedro i Eto’o, que va anotar dos gols.

El Red Bull Arena, l’estadi dels New York Red Bulls

El Barça sí que jugarà per primera vegada a l’estadi dels New York Red Bulls, el Red Bull Arena, a Nova Jersey. És un terreny de joc que els blaugrana no han trepitjat mai, ja que l’estadi el van inaugurar l’any 2010 i els precedents amb els New York Red Bulls són anteriors a aquesta data. L’estadi té capacitat per a 25.000 espectadors.