lautaro

El Barça diu pràcticament adeu a la Champions després d’empatar a 3 amb l’Inter de Milà al Camp Nou. Els blaugrana han desaprofitat un avantatge en la primera part, gràcies al gol de Dembélé. El conjunt de Xavi Hernández s’ha desdibuixat completament a la segona part i ha regalat el partit als italians, que han capgirat el duel en dues ocasions gràcies a un Lautaro estel·lar. Lewandowski i Ter Stegen han donat esperances matemàtiques a un equip que sembla condemnat a l’Europa League. Hi ha qui diu que mentre hi ha vida hi ha esperança. El Barça ha de guanyar els dos partits que li queden i que l’Inter, com a mínim, els empati tots dos. Missió impossible?

Dembélé trenca el mur italià i avança el Barça

El Barça ha arrencat el duel contra l’Inter amb moltíssima intensitat, empès per les 90.000 persones que omplien el Camp Nou. Raphinha, avui a l’extrem dret, ha estat el més incisiu en els primers minuts, i el primer a provar Onana amb un xut que ha acabat a córner. L’equip de Xavi Hernández ha tingut el primer ensurt al minut 16, en una falta picada cap a la frontal de la petita que Dzeko ha rematat al travesser. A cada segon que es descomptava del rellotge, augmentava la tensió a la gespa amb un Lewandowski marcat al mil·límetre pels italians. El matx s’ha electrificat en el tram final de la primera part. Dembélé ha fet estirar Onana, i Ter Stegen ha evitat el 0-1 en un cos a cos amb Dumfries.

La resposta del Barça no s’ha fet esperar. Papers canviats entre Raphinha i Lewandowski, amb el polonès com a assistent i amb el brasiler fent una tisora que ha sortit llepant el pal. Ha estat el preludi de l’espurna final. Raphinha ha lluitat com si li anés la vida una bola que semblava morta, l’ha baixada a la gespa, ha filtrat una passada a Sergi Roberto i el de Reus ha fet l’assistència de la mort a Dembélé. El francès ha entrat com una fletxa i ha fet el gol que tots els culers somiaven. Bogeria del Camp Nou amb l’1-0. Caldera culer en ebullició i fi del primer acte.

L’Inter en té prou amb 10 minuts per remuntar

La segona part ha arrencat de la pitjor manera possible per al Barça. Gerard Piqué ha deixat passar una centrada pensant que no tenia ningú al darrere, però Barela estava tot sol per afusellar Ter Stegen a plaer. Empat a 1 al 50 i galleda d’aigua freda al Camp Nou. Els de Xavi han vist com Ter Stegen evitava la remuntada interista amb un braç de ferro a rematada de Dzeko. El Barça entrava en curtcircuit. I l’enrampada final no s’ha fet esperar. Una altra badada clamorosa en defensa del Barça ha acabat amb Lautaro fent carambola amb els dos pals i la bola al fons de la xarxa per situar l’1-2. El Barça quedava tocat i enfonsat. L’abisme a només 25 minuts. El Barça, però, no s’ha enfonsat i ha trobat l’empat a 10 minuts del final. Lewandowski ha situat el 2-2 amb una acció afortunada i ha fet revifar el Camp Nou. Però el destí tenia un nou cop duríssim per al Barça. Quan l’equip buscava el triomf, una altra desconnexió en defensa amb Piqué de protagonista ha acabat amb el 2 a 3 Goesens. Però l’èpica de la Champions ha aparegut a l’estadi: Lewandowski ha tornat a empatar el duel per donar un últim alè al Barça. Empat a 3 i el Barça diu virtualment adeu a la Champions.