Barça Nàpols
@FCBarcelona_cat

El Barça ja és als quarts de final de la Champions després d’imposar-se al Nàpols per 3 a 1 (4 a 2 al global) en el partit de tornada dels vuitens. Els blaugrana obtenen el bitllet per a la Final a 8 que es disputarà a Lisboa. El conjunt de Quique Setién s’enfrontarà al Bayern a partit únic el divendres 14 d’agost a les 21 h.

Pluja de gols a la primera meitat

Quan només s’havien disputat 90 segons de partit, el Barça ha patit el primer ensurt. Mertens ha engaltat una rematada a l’interior de l’àrea que finalment s’ha estavellat al pal de Ter Stegen. El Nàpols ha entrat molt intens al partit i exercint una bona pressió sobre la sortida de pilota dels blaugrana. En els pitjors moments del conjunt de Quique Setién ha aparegut la pilota aturada per avançar el Barça. Al minut 10, Lenglet ha rematat un servei de córner de Rakitic per establir l’1 a 0 al marcador. Aquest gol ha canviat la dinàmica de tots dos equips. El Barça ha fet un pas endavant, controlant la pilota amb calma, i ha tancat els italians al seu propi camp.

Tot seguit, Messi ha fet el gol de la tranquil·litat. En una gran jugada individual i després d’una sèrie de rebots, l’argentí ha situat el 2 a 0 al Camp Nou. El capità blaugrana hauria pogut sumar el seu segon gol de la nit en una magnífica jugada col·lectiva, però el VAR l’ha acabat anul·lant per una mà en el control. Tot i la renda favorable, el Barça no ha afluixat i ha tornat a veure porteria poc abans del descans. Messi ha rebut una forta entrada de Koulibaly a l’interior de l’àrea i Suárez ha transformat la pena màxima. Amb el 3 a 0, el Nàpols encara no havia dit l’última paraula i, també de penal, Mertens ha retallat diferències sobre la botzina (3-1).

El Barça manté la renda

A la represa, la millor notícia per als blaugrana ha estat la presència de Messi al terreny de joc. L’argentí s’ha pogut recuperar de l’entrada que ha rebut a la primera meitat. Tot i això, novament el Nàpols ha sortit al terreny de joc amb més convicció i intensitat per capgirar el marcador i l’eliminatòria. Per fer-ho els italians han exercit una pressió molt alta sobre la sortida de pilota del Barça. Amb el pas dels minuts el partit ha perdut ritme i cap dels dos conjunts ha pres riscos innecessaris. L’equip de Gatusso ha intentat retallar distàncies amb una rematada de Lozano a centrada d’Insigne, que ha marxat desviada.

A 10 minuts per al final del partit, el davanter Milik ha vist porteria amb un gran remat de cap però l’àrbitre l’ha invalidat per un clar fora de joc. Després d’aquest ensurt, el Barça ha introduït noves peces al terreny de joc. Una d’elles ha estat Monchu, qui ha debutat amb el primer equip. El marcador ja no s’ha mogut i amb el 3 a 1 s’ha arribat al final de l’enfrontament. Un resultat que classifica als blaugrana per a la Final a 8 que es disputarà a Lisboa. Als quarts de final, el conjunt de Setién s’enfrontarà al Bayern de Munic a partit únic.