El Barça no ha pogut sumar una nova Supercopa d’Espanya de bàsquet. I no ho ha fet perquè ha perdut una diferència de 19 punts del tercer quart. El Madrid ha aconseguit la quarta Supercopa consecutiva després de superar el màxim rival a la final del 2021 (83-88). El gen competitiu dels de Pablo Laso ha permès superar el màxim rival.

Un inici elèctric

El partit ha començat de forma brillant. El Barça, molt encertat en tir exterior, ha dut la iniciativa en un primer quart elèctric, molt atractiu per a l’espectador. Pierre Oriola ha estat un dels destacats dels blaugrana. El Madrid ha sabut mantenir les diferències amb el joc interior més l’encert des del triple de Carlos Alocén. Després dels primers 10 minuts, molta igualtat, 23 a 22. El Madrid, amb Sergio Llull inspirat, ha aconseguit mantenir diferències, però els blaugrana, molt sòlids en el rebot, han marxat amb avantatge en el marcador, 46 a 40.

Un tercer quart que semblava decisiu

Últimament al Barça li està agradant tancar els partits en els tercers quarts i davant el Madrid semblava que era així. Un molt bon inici després del descans ha permès els de Jasikevicius gairebé sentenciar l’enfrontament. Un parcial de 13 a 2 en quatre minuts ha posat el Barça amb 17 punts d’avantatge, 59 a 42, una diferència que semblava massa gran per remuntar-la. L’engranatge defensiu de Saras ha funcionat i el Madrid s’ha bloquejat en atac. Mirotic, Higgins i Calathes han pres el relleu d’Oriola en l’apartat anotador.

El Madrid reacciona

Ja abans d’acabar el tercer quart, Sergi Llull ha aparegut per posar al Madrid més a prop, per sota dels 10 punts (71-62) abans de l’últim assalt. El balear del Madrid, millor jugador de la final, ha estat capaç de ficar els blancs en el partit i s’ha posat a un punt a falta de poc més de tres minuts per acabar el matx (79-78). La igualtat ha estat màxima, però els madridistes han estat més encertats en els moments finals i s’han imposat per 83 a 88.

L’hegemonia de la Supercopa, en joc

El Madrid havia aixecat, fins ara un total de set trofeus de la Supercopa i el Barça, sis. Per tant, el matx servia per augmentar la diferència madridista o per igualar el palmarès. Finalment, el Madrid ha aconseguit ficar una nova copa al sarró, la primera d’aquesta nova temporada i la vuitena Supercopa de la història. A més, en els duels entre blancs i blaugrana en la competició hi havia un empat a cinc victòries per a cada equip. Amb el triomf madridista, en suma sis.