Els últims deu clàssics al Camp Nou

Leo Messi serà la gran absència del clàssic entre Barça i Madrid que es jugarà aquest diumenge al Camp Nou. La fractura del radi del braç dret que l’argentí es va fer en el duel davant el Sevilla el deixarà fora de combat durant tres setmanes. Després de participar en 32 clàssics consecutius, Messi es perdrà per primer cop un Barça-Madrid. El balanç global del ’10’ del Barça davant el Reial Madrid és de 17 victòries (45%), 9 empats i 12 derrotes. A més a més, el Madrid és una de les víctimes preferides de Leo Messi amb 26 gols anotats contra l’equip blanc.

El paper de Messi als últims Barça-Madrid

Leo Messi ha aconseguit marcar quatre gols en els últims deu clàssics de Lliga disputats al Camp Nou. En aquests 10 partits, el Barça ha transformat 19 dianes gràcies a un total de 12 jugadors diferents. Aquestes dades evidencien, en part, que la faceta golejadora en els últims clàssics ha quedat molt repartida. De fet, només hi ha 4 jugadors en aquests últims 10 anys que han marcat en més d’un clàssic. Luis Suárez, amb 3 gols, és qui més n’ha sumat després de Messi. Els altres dos blaugrana que van repetir en l’aspecte golejador són David Villa i Alexis Sánchez.

L'aportació golejadora de Messi en els clàssics

Els darrers Barça-Madrid de Lliga

El Barça només ha guanyat 5 dels últims 10 clàssics disputats al Camp Nou. Unes dades que han anat evolucionant al llarg de la dècada. Els blaugrana van començar manant amb claredat amb tres victòries, inclòs el 5 a 0 que va ser una de les cúspides del bon joc de l’equip de Guardiola. Però poc a poc tot es va anar igualant. La temporada 2011-12, Mourinho es va revenjar de la maneta amb un 1 a 2, i la següent va rascar un empat. El Barça es va refer del sotrac al seu feu amb dues victòries sofertes per 2 a 1. Però els torns es van capgirar finalment les últimes tres temporades, en les quals els culés no van aconseguir sumar els tres punts en cap partit. La temporada 2015-16 els blancs van tornar a assaltar el temple blaugrana per 1 a 2, i els dos últims clàssics han acabat en taules. Unes xifres que semblen confirmar la teoria que el factor camp en els clàssics ja és estèril.

messi classics