Barça futbol sala

Després de nou mesos de competició arriba el moment de la veritat. Arriba l’hora que es decideix el títol de Lliga i només dos equips dels 18 que van començar la competició tenen la possibilitat de proclamar-se campions. El Barça i el Llevant aixecaran el teló de la final, que és al millor de tres partits, aquest dijous al vespre al Palau a partir de les 20.30 h.

El Barça parteix com a favorit

El Barça té el factor pista a favor, per tant, si es necessita d’un tercer partit per decidir el campió aquest es jugaria el dimecres 30 de juny, al Palau. El segon partit de la sèrie serà aquest diumenge a València.

Els d’Andreu Plaza, en teoria, són favorits a fer-se amb el títol. A la fase regular van quedar per davant, tercers, dels valencians, cinquens. A més, els dos equips s’han trobat fins a tres vegades aquesta temporada i els tres partits han acabat amb victòria blaugrana. A la Lliga 6 a 3 al Palau i 2 a 5 a Paterna i a la Copa d’Espanya es va tornar a imposar el Barça per 3 a 6.

Els blaugrana, a més, acumulen molta més experiència que els valencians en aquest tipus de partits. Aquesta serà la vuitena final que juguen els blaugrana en les últimes 11 temporades. Aquesta final servirà com a comiat del tècnic Andreu Plaza i també dels jugadors Aicardo, Daniel i Ximbinha, que deixaran el Barça quan acabi la temporada.

El Llevant, un equip en creixement

El Llevant ha arribat a la final després d’imposar-se a Valdepeñas a les semifinals en tres partits. Pel valencians és la primera final de la seva història i desprenen il·lusió i ganes pels quatre costats. A més, els granota també han aconseguit la classificació per jugar la Champions la propera temporada.

Els valencians són un equip moltes cares conegudes per l’afició culer. Fins a cinc jugadors del Llevant, Roger, Tolrà, Esteban, Usín i Rivillos, han passat pel Barça. Això fa que els granota coneguin perfectament l’estil de joc dels blaugrana. El tècnic Diego Ríos ha dotat a l’equip de caràcter i ambició. A més, els valencians tenen l’experiència d’haver eliminat el Barça en el play-off exprés pel títol de Lliga de la temporada passada.