barca leganes
@FCBarcelona_cat

El Barça ha patit al camp del cuer. Els blaugrana han superat el Leganés per 1 a 2 a la 14a jornada de Primera Divisió amb gols de Suárez i Arturo Vidal en un partit ensopit i sense imaginació dels homes de Valverde. Fa tres partits que l’equip no veu porteria si no és a través de la pilota aturada, un recurs que ha servit per fer sis dels últims set gols: dos de penal, dos de falta directa, un de falta centrada i un de córner.

Amb la pólvora mullada

El Barça no ha estat encertat en un primer temps farcit d’errades individuals, poca concreció en la passada i falta d’olfacte golejador. La defensa d’urgència, amb Moussa Wagué i Junior Firpo a les bandes i l’intermitent Umtiti de parella de ball de Piqué, ha fet aigües al minut 11 amb un golas d’En-Nesyri, que ha enviat una pilota deliciosa que s’ha colat per l’escaire de la porteria de Ter Stegen. Els blaugrana han tingut més presència ofensiva que el Leganés, que ho ha provat al contraatac sense fortuna després de la diana inicial, però la manca d’idees ha desembocat en un atac ensopit, gris i sense ritme. La calma equatorial de l’ofensiva blaugrana només l’ha trencat Luis Suárez, que ha signat l’ocasió més clara del Barça amb una rematada de cap que no ha arribat a bon port i s’ha arribat al descans amb l’1 a 0.

El Barça comanda des de la pilota aturada

La pilota aturada ha estat de nou el bàlsam blaugrana. Després d’avisar amb una pilota al pal de Piqué, l’equip ha aconseguit fer la diana de l’empat a través d’un servei de falta, que ha servit Messi i l’ha pescat Suárez amb el cap per posar les taules en el marcador. Valverde ha provat de sacsejar l’equip amb l’entrada de Rakitic, Arturo Vidal i Ansu Fati en lloc de Griezmann, Busquets i De Jong, una aposta per propiciar l’anada i la tornada en detriment del joc associatiu i el control. La jugada li ha sortit bé a l’entrador, que ha vist com el seu equip se servia novament de la pilota aturada per fer la diana de la victòria. Mitjançant un servei de córner, la pilota ha caigut als peus de Vidal després de rebotar en un defensa rival i el xilè ha superat Cuéllar per fer el definitiu 1 a 2 al camp del cuer.