Barça Leganés Primera Divisió 2019-2020
@FCBarcelona

Hi ha partits que s’han de guanyar sí o sí. I quan juga el líder, el Barça, contra el cuer, el Leganés, és obligada la victòria. Però de vegades ningú no pensa que, tot i les limitacions, qualsevol equip pot complicar-te la vida. I més en un Camp Nou sense públic. Els blaugrana han superat el Leganés per 2 a 0 i han sumat tres punts per mantenir el lideratge de la Lliga. Momentàniament, els blaugrana tenen cinc punts d’avantatge sobre el Madrid, que ha de jugar aquest dijous contra el València.

El Leganés sorprèn, però no marca

Amb cinc canvis respecte al triomf a Mallorca, el Barça ha sortit fred. En canvi, sense res a perdre, el Leganés s’ha mostrat atrevit al Camp Nou i, fins i tot, ha aconseguit mostrar eines ofensives a la porteria defensada per Ter Stegen. De fet, les dues ocasions més clares, a banda del gol de la primera part, han estat favorables al conjunt que dirigeix Javier Aguirre. Guerrero ha estat el protagonistes en les dues accions. En la primera, Lenglet ha salvat sota pals el xut del davanter del conjunt madrileny. En la segona, el xut de Guerrero, massa creuat, s’ha anat fora després de tocar el pal. Tot això ha passat en els primers minuts de joc. Fins al 41, el domini territorial sense efectes pràctics dels blaugrana no ha donat els fruits desitjats. Una pilota dividida dins l’àrea ha servit perquè Ansu Fati fes l’1 a 0 que ha donat tranquil·litat als de Setién.

Barça Leganés Primera Divisió 2019-20 Piqué

Sentència a la segona part

Amb un equip que semblava poc motivat i amb un Leganés seriós, la segona meitat no ha millorat respecte de la primera. Domini, toc, però poca profunditat. El VAR ha anul·lat un gol a Griezmann per fora de joc de Semedo, però no ha actuat en un penal que ha “creat” Leo Messi. L’argentí ha aguantat estoicament les empentes dels rivals en la jugada i ha caigut dins l’àrea. Un penal discutit pels visitants, que veien com no es premiava l’esforç que han fet. El 2 a 0 del capità blaugrana ha sentenciat un matx que només passarà a la història per ser el primer al Camp Nou d’aquest retorn de la Lliga del coronavirus.

Piqué i Umtiti

Gerard Piqué ha rebut una cop dur en una acció amb Asselé en el minut 56. Per precaució, el central de la Bonanova ha estat substituït per Samuel Umtiti. El francès, però, ha vist una targeta groga i es perdrà el partit que el Barça ha de disputar aquest divendres contra el Sevilla al Ramón Sánchez Pizjuán. També han tingut minuts Semedo, Luis Suárez, Arturo Vidal i Riqui Puig perquè descansessin jugadors com Sergi Roberto o Sergio Busquets.