El Barça tornarà a jugar la final de la Lliga Catalana per 37a vegada en la seva història de les 42 edicions que s’han disputat, inclosa la d’aquest 2021. Els de Jasikevicius han superat el Joventut de Badalona per 82 a 69. Després d’una primera meitat molt fluixa, els blaugrana s’han imposat amb certa comoditat a la segona.

Dos parcials en un primer quart igualat

El Barça ha començat força bé, amb un parcial de 10 a 0 que semblava que deixava el partit de cara per als barcelonistes. La Penya, sense Tomic ni Ferran Bassas, s’ha trobat incòmode i no ha anotat en els primers quatre minuts i mig de partit. Sorprenentment, els badalonins han capgirat el marcador amb un altre parcial, en aquest cas de 0 a 13, que deixava l’enfrontament igualat. Al final del primer quart, màxim avantatge per als de Carles Duran, 14 a 18.

Joc imprecís

Tot i que encara es pot dir que l’equip es troba en pretemporada o en fase de conjunció, el cas és que l’equip de Jasikevicius s’ha mostrat molt imprecís en aquesta primera meitat de la semifinal de la Lliga Catalana de bàsquet. Un nou parcial, aquesta vegada de 0 a 6, ha deixat una diferència de 10 punts, 14 a 24. Per part badalonina, Derek Willis s’ha convertit en el jugador més encertat, autor de 10 punts en els primers minuts de joc. Però el bàsquet, de vegades, és un esport de ratxes. I tot s’ha igualat a la mitja part, 33 a 36.

El Barça, superior a la segona part

La segona meitat ha estat de domini barcelonista. Calathes ha començat a manar en la direcció. Davis i Mirotic han anotat amb certa facilitat i l’encert en el tir exterior ha millorat molt. Els blaugrana han marxat en el tercer període (65-50). De fet, han marcat gairebé els mateixos punts en el tercer quart, 32, que en els dos anteriors. L’últim només ha servit per maquillar el resultat final.

@FCBBasket
Els bases blaugrana han estat clau en la victòria a les semifinals de la Lliga Catalana. Foto: @FCBbasket

El dominador de la Lliga Catalana

El Barça no ha volgut faltar a la cita d’una competició de la qual és el màxim dominador. Dels últims 12 títols, els barcelonistes n’han guanyat 10. Tot i que la temporada passada va perdre contra l’Andorra i fa tres temporades també va caure contra el conjunt andorrà, el club blaugrana ha guanyat 22 vegades aquesta competició i ha estat subcampió en 14 ocasions. Només no ha arribat a la final en cinc ocasions de les 42 edicions (inclosa aquesta).