Barça bàsquet - Zenit
@FCBbasket

El Barça tornarà a lluitar per aixecar l’Eurolliga. Els blaugrana s’han classificat per jugar la Final Four de la màxima competició europea de bàsquet set anys després. Aquesta temporada la Final Four es jugarà a Colònia del 28 al 30 de maig. Els de Saras Jasikevicius s’hi han classificat després d’imposar-se en el cinquè partit dels quarts de final al Zenit de Sant Petersburg per 79 a 53, al Palau Blaugrana.

El Barça té dues Eurolligues

L’últim cop que el Barça va jugar una Final Four de l’Eurolliga va ser la temporada 2013-14. Els blaugrana van acabar en la tercera posició, després de guanyar en el partit pel tercer i quart lloc el CSKA de Moscou per 93 a 78.

El Barça fins ara havia participat en 7 Finals Four de 19, des que es va crear la competició la temporada 2000-01. Els blaugrana s’han proclamat campions d’Europa en dues ocasions. La primera va ser la temporada 2002-03 al Palau Sant Jordi. La segona vegada va ser el curs 2009-10 a París. Aquest any el Barça torna a aspirar a guanyar l’Eurolliga. La Final Four d’aquest curs es disputarà a Colònia del 28 al 30 de maig.

El partit contra el Zenit

El cinquè i definitiu partit que ha permès els blaugrana classificar-se per a la Final Four ha estat favorable a l’equip de Jasikevicius des d’un bon inici. En el primer quart, els blaugrana han estat molt intensos en defensa i han sortit ràpidament a l’atac amb bons llançaments des de la mitja distància i sota l’anella. En aquest primer quart, Davies i Higgins han estat els millors i han permès als blaugrana acabar el període amb un 23 a 14 al seu favor.

Gasol durant el FCB - Zenit
@FCBbasket

En el segon quart, el Barça ha mantingut les diferències en el marcador (43-30 al descans) gràcies a una bona defensa i a l’encert anotador de Davies i els triples de Kuric i les cistelles de Pau Gasol.

Després del descans, els blaugrana han continuat dominant i han aconseguit una diferència de 23 punts (57-34). Una distància que a l’acabar el tercer període era de 18 punts.

Amb el partit sentenciat, el Barça ha sortir a gaudir en l’últim període. El conjunt blaugrana s’ha imposat en aquests darrers 10 minuts per un parcial de 22 a 14 que ha acabat donat el triomf als de Jasikevicius per 79 a 53 i la classificació per a la Final Four després de set anys sense aconseguir-ho.