Després de més de tres mesos sense jugar, guanyar era el més important per al Barça. Superar el Joventut, que no té res a perdre en aquesta competició exprés, té el mèrit que té, independentment de la forma en què s’ha aconseguit. Perquè tornar a competir, fer-ho sense públic i a dos quarts de quatre de la tarda, no s’assemblava en res al que estaven acostumats els jugadors. El triomf per 96 a 92 quedarà per a la història de la Lliga ACB com el primer partit d’aquest play-off estrany per decidir el campió de la lliga. Tan estrany com el mateix enfrontament.

Desencert del Joventut

El partit ha estat marcat per la solidesa defensiva barcelonista. Svestislav Pesic, fidel al seu estil, ha plantejat molts problemes en l’atac dels badalonins, que han tingut dificultats per llançar amb comoditat. Aquesta ha estat la clau, però també l’encert barcelonista i la profunditat de banqueta del Barça. Amb les absències de Pau Ribas (ha estat pare) i Thomas Heurtel, per qüestions tècniques, els dotze jugadors han tingut minuts i han estat molt repartits.

Barça-Joventut-play-off-ACB-2020

Partit decidit al descans

Tot i un parcial de 16 a 2 favorable als blaugrana en els primers cinc minuts de joc, el Joventut ha reaccionat i ha arribat a empatar a 21 punts en el segon període. El Barça, però, ha tornat a agafar embranzida i ja no ha tingut aturador. Cal destacar l’aportació de Víctor Claver, molt encertat en tot moment.

Ensurt al final

Al descans s’ha arribat amb el resultat de 44 a 30. El tercer quart ha estat més suau en defensa i ha acabat 30-27 favorable als barcelonistes. A l’últim quart, un parcial de 0 a 12 favorable al Joventut ha permès maquillar el resultat final. La Penya s’ha posat cinc per sota, i quan semblava que tot estava perdut, s’ha acostat a dos, 92-90. Restaven 28 segons. Poc temps per posar nerviós a un conjunt experimentat com el blaugrana.