barça gamificacio
font Foto: @FCBfemeni

El Barça ja fa dies que s’entrena a casa. La crisi sanitària que ha provocat el coronavirus ha fet els equips modifiquessin les seves rutines d’entrenaments i el cos tècnic encapçalat per Lluís Cortés ha introduït la tècnica de la gamificaió en les sessions preparatòries en els domicilis.

El Barça aposta per la gamificació

La gamificació bàsicament se sosté en la mecànica del joc. La idea és mantenir la motivació i la competitivitat entre les jugadores mitjançant diversos reptes i jocs prèviament dissenyats per les diferents àrees que conformen el treball de l’equip. Els exercicis planificats tenen una puntuació al final de cada setmana i, per tant, s’estableix una classificació. Cada setmana es torna a començar des de 0 amb l’objectiu de mantenir la competitivitat i també els vincles i la cohesió de grup.

El jocs estan dissenyats per a les diferents àrees de treball:

  • Tècnica – exercicis d’habilitat amb la pilota
  • Tàctica – respondre a qüestionaris d’anàlisi de rivals o accions a pilota aturada
  • Física – fer circuits en el menor temps possible
  • Mèdica – estiraments
  • Nutrició – receptes per elaborar plats saludables que són valorats pel departament de nutrició
  • Psicologia – tècniques de relaxació i meditació

Alguns resultats es poden comprovar a través de gravacions amb el mòbil i en els quals això no és possible es confia en l’honestedat de les jugadores. Tot amb la idea de mantenir el grup motivat i cohesionat de cara a quan es pugui reprendre la competició.