El Barça vol evitar els incidents de Lió

El Barça està decidit que els incidents que es van produir entre aficionats culers al camp de l’Olympique de Lió no es tornin a repetir. I en un comunicat ha explicat quins són els cinc punts que posarà en marxa:

 

  • 1. Durant les darreres hores, diferents àrees del club han treballat en l’anàlisi exhaustiva dels fets i a completar el procés d’identificació dels participants en els incidents.

 

  • 2. Un cop identificats els participants, la Comissió de Disciplina del club es reunirà amb caràcter d’urgència per emprendre les accions disciplinàries oportunes amb tots aquells participants que tinguin la condició de soci.

 

  • 3. Com és sabut, en virtut dels acords que regeixen la relació entre el club i la Confederació Mundial de Penyes, les entrades que els equips rivals posen a disposició del club són repartides entre els socis (80 %) i els penyistes (20 %). Per aquest motiu, la Confederació Mundial de Penyes, que té delegada la gestió del repartiment de localitats als penyistes, emprendrà les mesures disciplinàries oportunes en relació amb tots aquells participants que tinguin la condició de penyista.

 

  • 4. Paral·lelament, el club ha obert un canal de comunicació directa i personalitzat amb els socis afectats pels incidents i posa a la seva disposició el compte de correu desplacamentlio@fcbarcelona.cat i el telèfon 902 189 900 (opció 4).

 

  • 5. Finalment, s’ha cursat la queixa formal davant la UEFA com a organitzadora de la competició. 

 

Aquest dimarts durant el partit entre el Barça i l’Olympique de Lió aficionats radicals blaugrana van entrar al camp i van amenaçar altres aficionats del Barça. El primers havien viatjat sense entrada i van ser identificats durant la tarda del partit per la policia francesa, que va comunicar al Barcelona- contrari que entressin al camp- que permetria que l’Olympique els vengués localitats per entrar l’estadi i així evitar riscos més greus si es quedaven a l’exterior. Un cop dins els radicals, que van ser col·locats en la mateixa zona que la resta d’aficionats culers i sobretot al final del partit, van amenaçar, es van encarar i fins i tot va haver-hi alguna baralla amb els altres seguidors del Barcelona.