El Barça promociona l’hoquei patins a les escoles, una feina de base que permet que aquest esport tingui continuïtat a casa nostra. Jugadors de la primera plantilla visiten durant l’any diversos centres escolars per donar a conèixer aquest esport entre els més petits. Aquesta és una iniciativa que promou l’Ajuntament de Barcelona amb el programa L’hoquei fa escola en col·laboració amb la Federació Catalana de Patinatge.

El Barça visita l’Escola Els Llorers

Dos jugadors de la primera plantilla, Matías Pascual i Pablo Álvarez, que fa poc es van proclamar campions de l’OK Lliga amb el Barça, han arribat per poder estar a prop dels infants. En total han estat 125 els nens que han pogut gaudir de l’activitat. Els escolars han fet una sèrie de preguntes als professionals de l’hoquei que, després, han pogut ensenyar les seves habilitats amb l’estic. Per acabar l’acte, han firmat autògrafs ens uns pòsters i s’ha fet una fotografia per al record.

Hoquei patins a les escoles Barça

Els jugadors valoren la iniciativa

Tots dos jugadors han valorat la iniciativa per donar visibilitat a un esport que encara és minoritari, tot i els èxits que han aconseguit els clubs de casa nostra, tant el Barça com d’altres de catalans. Per Matías Pascual, “suposa molt perquè és important apropar-nos als nens, que són el futur d’aquest esport”. Pablo Álvarez ha destacat que “l’hoquei és un esport que entre tots hem de fer créixer. Estar amb els més petits per ajudar-los i donar-los l’empenta que a vegades es necessita per a poder practicar aquest esport”.

L’hoquei patins a les escoles

L’Escola els Llorers és un dels centres que s’ha adscrit a aquest programa i que permet que nens de primer i segon de primària coneguin l’hoquei sobre patins. L’objectiu de promocionar-lo en aquesta escola en concret ha funcionat molt bé perquè, després de 15 anys, l’escola ha tornat a tenir l’hoquei patins com a activitat extraescolar amb la participació d’una trentena de nens i nenes.