La millor manera que un equip té per demostrar que serà difícil guanyar-lo és fer-ho des d’un bon inici. I així ho ha fet el Barça d’hoquei patins. L’equip blaugrana s’ha imposat al Folonica per 9 a 2 en la primera jornada de la Lliga europea.

Una golejada per començar la defensa del títol

L’equip d’Edu Castro, que és l’actual campió de la Lliga Europa, ha estat una màquina de fer gols, sobretot a la primera meitat. En set minuts, el Barça ja havia fet dos gols gràcies a Pau Bargalló. El Follonica, amb un exblaugrana com Enrico Mariotti a la banqueta, ha retallat distàncies amb un gol de Mario Rodríguez. El 2 a 1, però, ha durat poc. En 10 minuts, el Barça ja tornava a tenir tres gols de distància gràcies a Matías Pascual i dos gols de Joao Rodrígues. Els italians posaven el 5 a 2 amb un gol de Federico Pagnini. Però el Barça no volia patir i abans del descans, Pablo Álvarez, ha deixat un contundent 6 a 2 en el marcador.

A la represa, més gols blaugrana. I més gols de Pablo Álvarez. L’argentí n’ha marcat dos més i s’ha convertit en el màxim golejador del partit. El 9 a 2 que tancava la golejada l’ha fet Ignacio Alabart a l’últim sospir del partit.

La fitxa del partit

FC Barcelona Lassa: Aitor Egurrola, Marc Gual, Matías Pascual (1), Pablo Álvarez (3), Pau Bargalló (2), Sergi Panadero, Nil Roca, Ignacio Alabart (1) i Joao Rodrigues (2), Sergi Fernández. Entrenador: Edu Castro.

Follonica Hockey: Gabriele Irace, Serce Cabella, Francesco Banini, Davide Banini, Mario Rodriguez (1), Federico Pagnini (1), Stefano Paghi, Marco Pagnini, David Gelmà i Giovanni Menichetti. Entrenador: Enrico Mariotti.

Gols: 1-0 (Pau Bargalló), 2-0 (Pau Bargalló), 2-1 (Mario Rodríguez), 3-1 (Matías Pascual), 4-1 (Joao Rodrígues), 5-1 (Joao Rodrígues), 5-2 (Federico Pagnini), 6-2 (Pablo Álvarez), 7-2 (Pablo Álvarez), 8-2 ( Pablo Álvarez) i 9-2 (Ignacio Alabart).

Un homenatge dels campions als campions

Abans de l’inici del partit entre el Barça i el Follonica, el club ha volgut retre un homenatge als jugadors que van aconseguir la primera copa d’Europa per a la secció, l’any 1973. Hi han pres part exjugadors com Ramon Pons, Jaume Riera, Jacint Ginesta, Joan Brasal i Joan Vila.