Foto: Unió de Federacions Esportives de Catalunya

La primera edició dels premis de l’Esport Femení, organitzats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ha guardonat sis referents femenins en el món de l’esport a escala catalana i internacional, que reflecteixen èxits, expansió, esforços i hàbits esportius. El Barça ha rebut el Premi a l’Entitat Promotora de l’Esport Femení.

El Barça, motor del futbol femení

L’acte organitzat per la UFEC ha constat de cinc taules rodones en les quals el tema principal ha estat l’èxit de l’esport femení a escala catalana i internacional. Grans referents de l’esport femení hi han estat presents. Entre els quals, periodistes com Helena Condis o Cristina Cubero, influenciadores com Patry Jordan o Anna Lewandowska, també Alexandra Gómez, que ha lluitat pels drets de les mares des de la Federació Internacional de Futbolistes Professionals, FIFPRO.

El Barça ha estat guardonat amb el premi a l’entitat promotora de l’esport femení. La UFEC ha volgut premiar el club blaugrana després dels èxits futbolístics i socials que ha aconseguit amb la seva secció de futbol. L’organització també ha volgut premiar el club pels grans referents que s’han erigit amb aquests èxits, com Alexia Putellas, Aitana Bonmatí o Mapi León.

Els premis

  • Aurora Catà (vicepresidenta de l’America’s Cup Barcelona) – Premi Executiva Internacional
  • Patry Jordan (“influencer” i youtubera) – Premi Dona Esport Emprenedora
  • Dagmawit Girmay Berhane (membre del Comitè Olímpic Internacional i membre de la Junta executiva del Comitè Olímpic Etíop) – Premi Directiva Internacional
  • Lise Klaveness (presidenta de la Federació Noruega de Futbol) – Premi Drets i Igualtat
  • FC Barcelona – Premi Entitat Promotora de l’Esport Femení
  • Anna Lewandoska (exmembre de la selecció polonesa, entrenadora de fitness i dona empresària) – Premi Esport Influencer.