El Barça ha superat l’Atlètic de Madrid en el darrer partit de Lliga per 2 a 1. Ha estat una victòria treballada amb dos gols blaugrana a la primera meitat, obra d’Irene Paredes i d’Aitana Bonmatí; per part de l’Atlètic de Madrid ha marcat la capitana Sampedro. D’aquesta manera, aconsegueix un dels reptes de l’equip aquesta temporada, tancar una Lliga perfecta, guanyant 30 partits en 30 jornades de la competició regular.

El Barça fa el ple de victòries amb números de rècord

El Barça segueix millorant registres respecte de la temporada anterior i el més evident és que l’equip femení ha aconseguit acabar imbatut a la Lliga. 30 victòries en 30 jornades, 159 gols a favor per només 11 gols en contra, deixen el llistó molt alt per a un equip ja més acostumat a guanyar en les darreres temporades, un grup que sense anar més lluny es va endur el triplet el curs passat, el 2020-2021. I un Barça que aquesta temporada també va començar un projecte nou amb un entrenador nou, Jonatan Giráldez, que ha demostrat la seva vàlua i ha mantingut el nivell competitiu de l’equip.

Un Barça molt superior a l’Atlètic de Madrid

El Barça ha saltat al terreny de joc concentrat i ben aviat ha començat a demostrar la seva superioritat. El primer gol ha arribat en el minut 11, a partir d’una jugada a pilota aturada: un servei de córner que ha rematat la jugadora basca Irene Paredes. Ha estat una jugada un pèl confusa dins l’àrea petita, ja que després de Paredes ha semblat que una jugadora madrilenya havia tocat la pilota i l’havia introduïda dins de la seva porteria. Al final no ha estat així i s’ha donat l’1 a 0 a la defensa del Barça Irene Paredes. És el quart gol de Paredes a la Lliga.

Al minut 23, un potent xut d’Aitana des de banda esquerra, més aviat una centrada xut, ha significat el 2 a 0. Un gol amb una mica de misteri ja que Lola Gallardo, la portera de l’Atlètic de Madrid, ha aturat la pilota però ho ha fet dins la línia de gol. L’àrbitre ha certificat de seguida el gol d’Aitana, el tretzè del seu compte particular a la Lliga. Amb aquest resultat hem arribat al descans.

A la segona part, el Barça ha seguit marcant diferències, tot i que Alexia Putellas ha fallat un penal en el minut 59, una pena màxima xiulada per l’àbitre Arantza Gallastegui després de penalitzar la falta de Van Dongen sobre Jenni Hermoso. L’Atlètic, però, no s’ha quedat enrere i ha retallat diferències en el 64, amb un gol de la capitana madrilenya Sampedro. En el 65, moment màgic en què Melanie Serrano (que es retira del futbol professional) ha entrat al terreny de joc per substituir Rölfo, i tant les seves companyes del Barça com les rivals de l’Atlètic de Madrid li han fet el passadís.

Homenatge merescut a Melanie Serrano després del Barça – Atlètic de Madrid

Un cop acabat el partit, s’ha dedicat un merescut homenatge a Melanie Serrano, que aquesta setmana ha anunciat que penja les botes. La jugadora tanca una etapa llarga a l’elit del futbol professional femení, amb un total de 18 temporades al Barça, jugant 517 partits. Serrano, però, ha confirmat que a partir d’ara seguirà vinculada a l’entitat blaugrana, però no ha donat detalls encara de les funcions que desenvoluparà en el club barceloní.

El Barça buscarà de nou el triplet o el pòquer de títols

Després guanyar la Lliga amb solvència, que és el segon títol de la temporada, (recordem que les blaugrana ja es van emportar la Supercopa d’Espanya), el Barça té una cita important el cap de setmana vinent: la final de la Champions a Torí davant l’Olympique de Lió. Una cita importantíssima la de dissabte, 21 de maig, a les 19 h, un partit en el qual s’espera un desplaçament d’aficionats culers sense precedents en un enfrontament de futbol femení, aproximadament un total de 15.000 persones per donar suport al Barça. També s’ha sabut que des dels ajuntaments de Barcelona i de Mollet del Vallès, d’on és natural la capitana Alexia Putellas, es col·locaran pantalles gegants per seguir la final de la Champions, tot i que no n’ha transcendit la ubicació definitiva.

La Champions no és l’únic títol que queda en joc. El dia 25 de maig el Barça té un altre matx clau, que és el de les semifinals de la Copa de la Reina a partit únic davant el Reial Madrid. Si elimina el Madrid, jugarà una altra final el diumenge 29 de maig a l’estadi Santo Domingo d’Alcorcón.