El Barça ha guanyat el Granada per 1 a 0. Els blaugrana han estat molt superiors i han dominat àmpliament, però els ha faltat profunditat per generar més ocasions de gol. Messi, quan faltava un quart d’hora pel final, ha marcat el gol de la victòria.

El Barça domina, però no finalitza

El Barça, amb la sorpresa d’Umtiti a l’eix de la defensa en el lloc de Lenglet i amb Ansu Fati obrint el camp per la dreta, ha dominat clarament la primera part. Amb un futbol fàcil, alegre i al primer toc han superat la presió del Granada i ràpidament ha generat perill. Ansu Fati ha tingut les dues primeres ocasions i després ha estat Messi, qui de falta ha estat a punt de marcar. Quique Setién ha sorprés amb un sistema tàctic de tres defenses (Sergi Roberto, Piqué i Umtiti) cinc migcampistes (Busquets, Rakitic, Arturo Vidal, Jordi Alba i Messi) i dos davanters (Griezmann i Ansu Fati). El Barça ha recuperat la presió alta i no ha deixat sortir des del darrera al Granada, però també és veritat que li ha faltat profunditat. Han anat passant els minuts i l’equip ha baixat el ritme, tot i que, en el minut 44 Messi ha estat a punt d’obrir el marcador.

Messi marca la diferència

La segona part ha començat amb la mateixa tònica que la primera. El Barça dominant i tenint una possessió molt alta, però sense trobar forats en una defensa andalusa molt solidària. Els blaugrana no han rifat mai la pilota, però una pèrdua en la sortida ha propiciat que Eteki enviés la pilota al pal. I en el minut 69 Germán ha vist la segona targeta groga i ha estat expulsat. Just després ha entrat al camp Riqui Puig, que ha debutat a la Lliga al Camp Nou amb el primer equip, substituint a Rakitic. Els de Quique Setién, però han seguit insistint i al final han tingut premi. En el minut 76 Messi ha definit perfectament davant Rui Silva. Amb el marcador a favor el Barça s’ha fet, encara més, amo i senyor de la pilota i Messi ha fet lluir Rui Silva. En els últims minuts els blaugrana han tancat el Granada al seu camp i no han passat angúnies per sumar els tres punts.