El dia que la secció de futbol sala del Barça penjava la seva primera samarreta al Palau, la del dorsal 28 de Paco Sedano no ha estat rodó. Els blaugrana volien homenatjar l’exporter culer amb un triomf contra el Pozo, però l’equip murcià ha estat a l’altura a la pista barcelonista i ha esgarrat la festa als d’Andreu Plaza.

Al minut 6, Lozano ho ha provat amb un xut llunyà que Fabio ha desviat amb uns reflexos admirables. La mateixa velocitat de reacció que ha necessitat el porter vint segons després amb un gir de Ferrao a boca de canó, que també ha evitat el porter dels murcians. Però la més clara abans d’obrir la llauna ha estat una jugada combinada entre Ferrao i Dyego. La connexió brasilera s’ha gestat des de la porteria i, amb un toc subtil, Ferrao l’ha posat per al seu compatriota, que ha xutat massa alt.

El gol no ha tardat a arribar. Al minut 12, Esquerdinha ha rebut la pilota en atac i només ha necessitat un control abans d’endollar-la al fons de la xarxa. En el minut 14, Lozano podria haver eixamplat distàncies després de robar una pilota en defensa i córrer sol tota la pista fins a la porteria contrària, però Fabio ha tornat a fer de mur per evitar el segon gol blaugrana.

El Pozo també ha volgut marcar territori abans del descans i ho ha fet amb una doble ocasió al minut 16. Primer, Miguelín ha rebut la pilota a l’espai i s’ha plantat sol davant de Juanjo, però el porter ha desviat l’esfèric. En la continuació de la jugada, Fernando ho ha provat també amb un xut potent, però el porter blaugrana, atent, ha evitat la diana dels murcians.

A la represa, els blaugrana no s’han fet esperar i han aprofitat una acció d’estratègia per fer el 2-0 a pilota aturada. Esquerdinha ha caçat la pilota dins a zona de càstig i ha afusellat el porter visitant amb un xut molt potent. Però la diana blaugrana ha despertat també els murcians, que només un minut després han retallat distància. Álex no s’ho ha pensat dues vegades quan s’ha plantat davant de Juanjo per tornar a dinar vida al seu equip.

Amb els gols, el partit s’ha convertit en una anada i tornada constant i ha guanyat intensitat i ritme. Els blaugrana ho han provat a pilota aturada i a base de pressionar la sortida de la pilota visitant a tota la pista. Un desgast que els blaugrana no han acusat i que els ha servit per eixamplar distàncies. Al minut 32, Dyego ha culminat una jugada molt ràpida amb un xutàs directe a l’escaire dret de la porteria murciana. Semblava que el 3-1 havia matat el conjunt visitant, però és sabut que el Pozo té més vides que un gat i l’equip murcià no ha desaprofitat una acció a pilota aturada per fer el 3-2 a botes de Marinovic. L’equip de  Diego Giustozzi, de fet, ha hagut de recórrer a les jugades d’atac amb superioritat per fer mal a un Barça molt ben plantat en accions defensives.

Final d’infart

Els tres minuts finals han estat de taquicàrdia, amb un atac constant dels murcians que gairebé no ha deixat respirar els de Plaza. A manca d’1 minut i 41 segons per al final, els murcians han tingut un penal a favor, però Juanjo ha aturat el tir de Miguelín. Mig minut després, Andresito l’ha tornat a tenir i no ha perdonat per posar l’empat en el marcador.

Al final, empat a tres en un partit atractiu però que els blaugrana han deixat escapar per manca d’encert a porteria i falta d’atreviment quan el Pozo ha jugat amb porter jugador.

Homenatge a Paco Sedano

A manca de victòria, la nit al Palau ha acabat amb el primer gran homenatge de la secció de futbol sala, que ha penjat la seva primera samarreta al feu culer. Ha estat la del mític porter Paco Sedano, que la temporada passada es va acomiadar del futbol sala en actiu després d’onze temporades al Barça. Una trajectòria que l’ha convertit en un ídol per a l’afició barcelonista i en un referent per al futbol sala de tot l’estat.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Juanjo, Aicardo, Dyego, Esquerdinha i Adolfo. També han jugat Boyis, Lozano, Ferrao, Joselito, Arthur i Adri Ortego.

El Pozo Murcia: Fabio, Pito, Xuxa, Fer Drasleri Andresito. També han jugat Álex, Miguelín, Fernando, Marinovic, Dario i Matteus.

Gols: 1-0, Esquerdinha (12 min). 2-0, Esquerdinha (23 min).2-1, Álex (24′). 3-1, Dyego (32 min). 3-2, Marinovic (35 min).3-3, Andresito (38 min).

Assistència: 4.112 espectadors al Palau Blaugrana