Barça assemblea compromissaris

L’Assemblea de Socis Compromissaris del FC Barcelona han ratificat aquest diumenge la decisió de l’actual Junta Directiva de retirar les medalles honorífiques atorgades al dictador Francisco Franco. De retruc, el Barça retirarà tots els efectes honorífics derivats d’aquestes medalles. La decisió s’ha pres per una majoria absoluta per part dels socis compromissaris. 671 persones han votat a favor de retirada de distincions, i només dues persones hi han votat en contra. Set dels assistents han optat pel blanc.

No és la primera vegada que els socis demanaven retirar-li les distincions que el club va atorgar de forma obligada al dictador els anys 1971 i 1974. El 2003, 3.000 socis ho van reclamar, però no va tirar endavant perquè no es va trobar la documentació pertinent. “Ha passat massa temps, masses directives. El 2003 ja ho vam valorar, però no vam trobar la documentació. Ara fa un any la vam trobar, i per això, hem decidit retirar-li”, ha recordat el president del Barça, Josep Maria Bartomeu en el seu torn de paraula.

El Barça havia atorgat l’any 1971 una primera medalla d’or a Francisco Franco commemorativa en la inauguració del Palau Blaugrana a requeriment de les autoritats de l’època. La segona medalla d’or a Franco se la van atorgar l’any 1974 en commemoració del 75è aniversari del club.