El Barça, que no guanya una Champions des de l’any 2015, podria no disputar el format nou del Mundial de Clubs que ha proposat el president de la FIFA, Gianni Infantino, que al mateix temps ha assegurat que “els clubs que hi participin ho faran per mèrits esportius”. D’aquesta manera el FC Barcelona estaria obligat a guanyar un títol europeu, Champions o Europa League, en aquesta temporada o la següent, abans que es disputi el format nou de la competició internacional per primera vegada, el juny del 2021. Hi ha l’opció, però, que la FIFA reparteixi dues invitacions (“wild cards”) entre els clubs importants perquè puguin tenir un lloc en aquest mundial. Tanmateix, molts clubs ja han mostrat el seu rebuig a aquesta proposta i, ara per ara, el Barça no té la plaça assegurada.

El Reial Madrid i l’Atlètic, amb la plaça assegurada

Ara per ara el Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid sí que tindrien assegurada la plaça en el Mundial de Clubs, després d’haver aconseguit els triomfs en la Champions i en l’Europa League, respectivament, fa dues temporades. Tant als homes de Zidane com als de Simeone, per tant, no els és necessari guanyar-la per prendre-hi part.

El nou format de competició

La FIFA vol que la competició que designa el millor equip del món es disputi cada dues temporades i hi participin 24 equips, i es modificaria així el sistema actual, en què es disputa cada temporada i consta de set equips. “Volem un Mundial de Clubs de veritat, no un torneig com el d’ara”. Amb aquesta contundència ha explicat Gianni Infantino que l’entitat està treballant per confeccionar una versió molt més atractiva de la competició que designa el millor club del món.