El Barça ha deixat molt ben encarrilat el pas als quarts de final de la Champions League femenina després d’imposar-se al Fortuna per 4 gols a 0. Jenni Hermoso, amb tres dianes, i Alexia Putellas han estat les golejadores d’un equip que ha tornat a disputar un partit de Champions dos mesos després d’eliminar el PSV en els setzens de final de la competició.

La fortuna de tenir Jenni Hermoso

El partit ha començat amb un plantejament molt defensiu del Fortuna Hjorring. El conjunt danès ha sortit amb cinc defenses i només una jugadora, Moller Holdt, en atac. Aquest plantejament, però, els ha servit de ben poc. Als 11 minuts de partit, una centrada de Graham Hansen l’ha rematada de cap, i sense cap oposició, Jenni Hermoso per fer l’1 a 0. Tres minuts després, Aitana Bonmatí ha vist com la seva rematada la treia la defensa damunt la mateixa línia de gol, una circumstància que no ha passat al minut 18. Una altra centrada de Hansen i, de nou, Jenni Hermoso de cap ha fet el segon gol del partit.

Amb el marcador a favor, l’equip de Lluís Cortés ha continuat buscant més gols. Aitana Bonmatí ha estat a punt de fer el tercer, al minut 23, però el seu xut l’ha desviat la portera Line Johansen, exjugadora de l’EDF Logronyo. Poc abans del descans, Hermoso ha estat a punt de fer el hat-trick, però la pilota ha anat al pal.

Jugada d'estratègia durant el FCB - Fortuna
@FCBFemeni

Segona part, mateix guió

El Barça ha iniciat la segona part buscant un tercer gol. Ho ha fet amb insistència, però sense encert. Per la seva banda, el Fortuna ho ha intentat en ràpids contraatacs o esperant una errada de les blaugrana.

Però l’equip de Lluís Cortés ha jugat amb l’estratègia. Una altra combinació de Hansen i Hermoso ha acabat amb el tercer gol de la davantera, al minut 57. I un minut més tard, Alexia Putellas no ha aprofitat la passada de la lateral per marcar. El seu xut ha anat al pal.

Al quart d’hora de partit, Marta Torrejón ha estat a punt de marcar amb un xut que la portera ha salvat a la mateixa línia. En aquest tram del matx, la portera Johansen ha salvat el seu equip d’una golejada després de rebutjar diverses ocasions de Patri Guijarro i Oshoala.

En la jugada en què no ha pogut fer res la portera danesa ha estat en la del minut 81. Una falta picada per Melanie Serrano l’ha rematada amb un toc suau Alexia Putellas per fer el 4 a 0 definitiu.