Sensació de final de curs amb majúscules. L’Eibar ha fet el passadís al Barça com mana la tradició i el menys trascendental ha estat el desenllaç del partit, un duel que ha tancat un any gloriós per al Barça femení. Tot i amb això, les blaugrana tampoc han fallat i han golejat el conjunt basc per 9 a 1. Jenni Hermoso ha acabat pitxitxi del campionat.

Sis gols del Barça femení a un Eibar inoperant

Una jornada especial de passadís, adeus importants com el de la capitana Vicky Losada, Keira Hamraoui i el tècnic, Lluís Cortés, notícia de darrera hora d’aquest diumenge, i homenatges, a Losada pels anys de dedicació al club barceloní. També s’ha entregat la samarreta pels 200 partits amb la samarreta blaugrana a Mariona Caldentey.

A la primera part, el Barça ha començat dominant l’Eibar sense fissures, i ha gaudit de les millors oportunitats per marcar. Alexia ha fet estirar Malena amb un cop de cap impecable en els primers minuts de partit. L’atac i gol s’han traduït en premi quan en el minut 17 una centrada de Graham per la banda dreta l’ha rebut Jenni Hermoso, que ha buscat la porteria. Mariona, que era en la posició justa, només ha hagut d’empènyer la pilota dins la xarxa, gol 200 de la temporada 2020/2021.

@FCBfemeni

Només cinc minuts més tard, ha arribat el segon, obra d’Alexia amb un xut de falta estratosfèric. El festival del Barça ha continuat amb el doblet de Jenni Hermoso en només tres minuts, el 24 i el 27. Un minut més tard, Mariona també ha signat el doblet amb el cinquè. Al cap de mitja hora de joc, s’ha fet la parada per hidratació i les barcelonistes ja dominaven amb un resultat d’escàndol, 5 a 0. La cosa no ha acabat aquí, ja que Jenni Hermoso ha marcat el sisè i ha aconseguit el hat-trick, a centrada de Crnogorcevic per la banda esquerra.

@FCBfemeni

Just abans del descans, l’Eibar ha marcat el seu primer gol: centrada de Kgatlana i rematada a plaer d’Arola. Amb el 6 a 1 les jugadores han enfilat el camí cap als vestidors.

Un Barça femení molt superior

El Barça ha seguit dominant el partit i la prova és que ha seguit marcant gols. Mariona ha signat el segon hat-trick blaugrana, amb el setè gol del Barça a l’inici de la segona meitat. Les barcelonines dominaven però s’ha abaixat el ritme del partit, tot i tenir molt bones oportunitats per seguir ampliant el marcador, com una ocasió d’Alexia, que ha estirat la cama i no ha arribat per ben poc en el 70.

En el 72, el partit s’ha aturat pel canvi que s’anava a produir. Bartel ha entrat al terreny de joc substituint Vicky Losada i totes les companyes blaugrana que eren a la gespa en aquell moment han fet el passadís a la capitana, que s’ha acomiadat amb una sentida abraçada a cadascuna d’elles. Moment emotiu a l’estadi Johan Cruyff. En el darrer partit que ha dirigit Lluís Cortés també ha fet debutar dues jugadores: Bartel i María Molina. Quan quedaven 10 minuts per al final, una centrada de Marta Torrejón per la dreta, l’ha rematat impecable de cap Mariona, amb la qual cosa ha aconseguit finalment un pòquer de gols i el vuitè de l’equip. Ja en temps de descompte, unes mans dins l’àrea petita de l’Eibar han significat la pena màxima. Laia Codina ha estat l’encarregada de transformar el penal i anotar el novè gol, per tancar la golejada.