Cultural Lleonesa Barça Copa del Rei

Els jugadors menys habituals del Barça han tingut aquest dimecres una oportunitat d’or al Regne de Lleó. El partit de Copa del Rei contra la Cultural Lleonesa era l’excusa perfecta per fer-se valer i ensenyar al tècnic, Ernesto Valverde, que també poden comptar per compromisos més importants. Tot i això, la teoria no s’ha dut a la pràctica i els blaugrana han patit davant un equip de Segona B. Com ja va passar en el Sant Andreu – Atlètic de Madrid, l’equip petit ha posat el gran contra les cordes.

La Cultural ha avisat en dues ocasions en el primer quart d’hora. La més clara ha estat fruit d’una errada defensiva de Semedo que s’ha convertit en un atac en solitari de Zelu i que ha obligat Cilessen a posar la mà per evitar la diana lleonesa. L’equip local ha plantejat un joc dur i contundent, al límit del permès. Una proposta que no ha agradat a Ernesto Valverde, visiblement molest des de la seva banqueta. Però la proposta lleonesa ha donat fruits i els de Víctor Cea han tractat de tu a tu un Barça que no ha sabut trobar-li la cara al partit.

Al minut 32, els blaugrana han patit el primer daltabaix. Samper ha hagut d’abandonar el terreny de joc lesionat, amb molèsties al soli de la cama dreta. Un cop per al futbolista, que tornava a veure’s castigat per les lesions. Carles Aleñá ha ocupat el seu lloc sobre la gespa, però tampoc no s’ha convertit en revulsiu pels blaugrana, que han seguit jugant a remolc dels locals durant tot el primer temps.

En la segona meitat, el partit ha continuat sent el mateix. La Cultural ha dominat el ritme i la iniciativa del joc posant-hi més ganes i intenció en cada pilota. Tant ha estat així, que el Barça no ha deixat d’errar al darrere. A pocs minuts de la represa, Jorge Ortiz ha recuperat la pilota al centre del camp i ha cavalcat sense oposició fins a la frontal de l’àrea, però Cilessen ha aturat el xut. Malgrat la sensació de ser inferior, Valverde no ha vist clar cap moviment de fitxes i només ha fet entrar Lenglet al terreny de joc a manca de mitja hora per al final. Ha estat en aquest moment quan ha arribat la primera ocasió de gol dels blaugrana. Malcom, amb una centrada xut, ha estat a punt de sorprendre Palatsí, però l’esfèric ha marxat per damunt de la porteria local. 10 minuts després, Aleñá es convertia en el protagonista del primer xut entre els tres pals del Barça amb un tir des de la frontal, fàcil per al porter culturalista.

Els locals se sentien còmodes sobre la gespa i, empentats per la seva afició, han tornat a posar el Barça contra les cordes. Al minut 74, Saúl s’ha tret un xutàs de la màniga que ha obligat Cilessen a volar per desviar la pilota a córner. El porter blaugrana tornava a salvar el seu equip a un quart d’hora per al final.

Arthur, oxigen per al Barça

El 0-0 incomodava Valverde i, en el minut 79, ha decidit moure peces i fer entrar Arthur al terreny de joc. El brasiler ha ocupat el lloc d’un Malcom molt gris i que ha errat més del que ha encertat mentre ha estat sobre la gespa. Amb poc temps per trobar una solució, però més oxigen i claredat a la zona de construcció, el Barça ha evitat que els locals seguissin atacant i ha buscat una diana per endur-se el partit.

Al minut 85, Munir ha perdonat una oportunitat claríssima. Denis Suárez, que ha obert la banda arran de la sortida de Malcom, ha posat la pilota dins l’àrea i Aleñá l’ha punxat amb el cap per deixar-la a Munir, qui ha rebut dins l’àrea, sense oposició, però ha xutat massa alt.

La diana blaugrana ha hagut d’esperar fins al minut 90. Ha estat a pilota aturada. Dembélé ha penjat l’esfèric a l’interior de l’àrea, escorat al cantó esquerre de la porteria de Palatsí, i Lenglet ha aparegut per posar el cap i enviar la pilota al fons de la xarxa. Un gol per evitar el ridícul i encarrilar una eliminatòria que s’havia complicat d’entrada. Abans del final, Denis Suárez podria haver fet el 0-2 amb una internada dins l’àrea que l’ha deixat sol davant el porter local, però el seu tir ha marxat massa desviat.

Al final, victòria del Barça, que salva els mobles contra un equip de categoria inferior que li ha plantat cara i l’ha tingut contra les cordes fins al final.

Fitxa tècnica

Cultural Lleonesa: Palatsí, Saúl (José Alonso, 77′), Nicho, Iván González, Jesús Bernal, Vicente (Toño, 60′), Sergio, Liberto, Jorge Ortiz, Zelu (Hugo, 70′) i Aridane.

FC Barcelona: Cilessen, Semedo, Cuenca (Lenglet, 60′), Chumi, Miranda, Denis Suárez, Samper (Aleñá, 32′), Vidal, Malcom (Arthur, 79′), Munir i Dembélé.

Gols: 0-1, Lenglet (90′)

Àrbitre: Melero López. TG: Als locals Saúl, Nicho, Toño, Jorge Ortiz, Palatsí i Iván González. Al visitant Miranda. TV: Al local Sergio.