FC Barcelona i Creu Roja, acord coronavirus
@FCBarcelona

El FC Barcelona i la Creu Roja han arribat a un acord de col·laboració per poder atendre les principals necessitats dels socis i sòcies de més edat del club blaugrana. Les dues entitats han unit esforços en un moment en què molts abonats del club poden necessitar suport domiciliari a causa del coronavirus.

Majors de 80 anys i que necessitin suport

El conveni entre el Barça i la Creu Roja va dirigit a aquells abonats del club, majors de 80 anys, i que el club hagi detectat que necessitin algun tipus de suport a casa per cobrir les necessitats bàsiques com poden ser les alimentàries, mèdiques o altres requeriments urgents.

L’acord forma part del projecte T’acompanyem a casa que el club ja va posar en pràctica fa uns dies, amb el qual va contactar amb els senadors blaugrana i socis majors de 80 anys. Amb aquesta primera presa de contacte, el club volia conèixer de primera ma les inquietuds i necessitats al mateix temps que feia un seguiment del seu estat de salut i anímic durant aquest període de confinament.

Les xifres de l’acord

Amb el conveni entre les dues entitats es donarà servei a un total de 9.000 socis, sumant senadors i la resta de socis que superen els 80 anys, dels quals a dia d’avui ja s’ha pogut contactar amb uns 4.000.

L’acció és una adaptació del programa T’Acompanyem, que en col·laboració amb la Creu Roja es dona al Camp Nou els dies de partit i pel qual es facilita a tots aquells socis amb problemes de mobilitat l’accés a les seves localitats dins i fora de l’estadi. Des de la seva implantació l’any 2012, T’Acompanyem ha realitzat 10.425 serveis en els partits disputats a l’Estadi.

Creu Roja al Camp Nou
@CreuRojaCAT

Més projectes amb la Creu Roja 

A més del programa T’acompanyem a casa, la Creu Roja i el Barça també estan units amb el projecte de l’ONG per fer front a la covid-19. Es tracta d’un pla que ofereix ajuda a les persones en situació de major vulnerabilitat. La iniciativa està oberta a tots els sectors socials i econòmics en aquest moments de greu crisi, i ja compta amb el suport de les principals institucions econòmiques catalanes com el Foment del Treball, la Cambra de Comerç de Barcelona o PIMEC, entre d’altres.

L’acció humanitària de la Creu Roja vol donar resposta a la crisi generada pel coronavirus. Un equip de 2.600 persones de la Creu Roja a Catalunya ha distribuït fins al moment 53.000 kg d’aliments i medecines a persones en risc en més de 150 municipis.  A més, la Creu Roja fa la gestió directa de set albergs amb 482 places en diferents poblacions com Barcelona, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Mataró, destinades a acollir i confinar persones sense sostre o que presenten una alta vulnerabilitat social.