barça basket

El Barça de bàsquet s’ha classificat per la Supercopa d’Espanya en superar el Baskonia per 68-72. Els homes de Sarunas Jasikevicius han protagonitzat un parcial de 2-18 al tercer període que ha estat determinant. El millor jugador del partit ha estat Álex Abrines, que ha anotat 19 punts. Els blaugrana disputaran la final contra el guanyador del Tenerife-Reial Madrid. El tècnic del Barça, Sarunas Jasikevicius, ha aconseguit la seva primera victòria oficial després que el seu equip es refés de la derrota a la Lliga Catalana.

Calathes ja exerceix com a líder

Els blaugrana han agafat les regnes del marcador només començar gràcies a un parcial de 16-0. El nou fitxatge del Barça, Nik Calathes ha estat el principal artífex d’aquesta gran arrencada en repartir quatre assistències durant el primer període. Els blaugrana han finalitzat els deu minuts inicials amb un avantatge de vuit punts (14-22).

El desencert impera al segon quart

El Barça ha estat més indecís en atac al segon quart, on ha perdut quatre pilotes. No obstant això, els blaugrana no s’han vist gaire penalitzats per les seves imprecisions. El Baskonia ha encertat tan sols el 33 % dels seus llançaments a la primera meitat. Aquest fet ha impedit que baixés la diferència al marcador. Els homes de Jasikevicius han arribat al descans guanyant per 28-35.

Abrines sufoca la rebel·lió basca

El Baskonia ha igualat el marcador just després del descans gràcies a un parcial d’11-4. Els blaugrana han recuperat el seu avantatge ràpidament gràcies a un impressionant Álex Abrines. L’aler ha fet setze punts i ha anotat els quatre triples que ha intentat durant el tercer quart. El lideratge d’Abrines ha permès al seu equip fer un parcial de 2-18. El Barça ha arribat al darrer quart amb 15 punts d’avantatge (45-60).

El Baskonia es queda a les portes de la remuntada

L’últim quart no ha estat pas còmode per al Barça. El Baskonia ha buscat la remuntada fins al darrer minut i s’ha quedat ben a prop d’aconseguir-ho. Els homes de Dusko Ivanovic han arribat a escurçar les diferències a tan sols tres punts al darrer període. Però, els 12 punts dels blaugrana als últims deu minuts han estat suficients per assegurar-se el bitllet a la final de la Supercopa (68-72).