El Barça vol fer història aquest diumenge a Göteborg. Les blaugrana busquen aixecar la seva primera Champions. Per fer-se amb l’orelluda hauran de guanyar a la final el Chelsea. El partit començarà a les 21 h a l’estadi Gamla Ullevi, que no tindrà aficionats a les graderies.

El Barça, amb confiança, però no confiat

L’equip de Lluís Cortés té una oportunitat històrica i la intenció és no desaprofitar-la. Les blaugrana estan completant una temporada fantàstica i volen la cirereta del pastís. La plantilla està convençuda que aquest cop sí que poden guanyar, després de perdre la final del 2019 contra l’Olympique de Lió. Per enfrontar-se a les angleses Lluís Cortés pot tenir una baixa important d’última Hora. Alexia Putellas ha fet l’últim entrenament al marge del grup i, per tant, serà dubte fins a última hora. En canvi, el tècnic pot tenir l’alegria de recuperar Oshoala, que s’ha entrenat amb el grup i sembla que sí que podrà jugar.

Les blaugrana són conscients que si volen guanyar la Champions s’han de mantenir més que mai fidels al seu estil. Un estil molt marcat i definit. Control i possessió de la pilota, desequilibri en el últims metres i encert de cara a porteria. Això pel que fa a l’aspecte ofensiu. Sense pilota len jugadores han de pressionar les angleses, ser solidàries i no cometre cap error.

El Chelsea, un equip versàtil

La d’aquest diumenge serà la primera final de la Champions per al Chelsea. Les angleses, campiones de la Women’s Super League, arriben a Suècia amb la moral pels núvols i amb la mateixa intenció que el Barça: proclamar-se campiones. Les “blues” són un equip versàtil. Acostumen a no voler tenir la pilota. La seva idea és ser reactives, però són suficientment adaptables per variar el seu estil de joc depenent del rival. Contundents en defensa i ràpides i verticals en atac s’han mostrat com un equip perillós i amb molts recursos.

Nit històrica tant per al Barça com per al Chelsea, ja que qui guanyi aixecarà per primera vegada la Champions League.