El Barça CBS ha iniciat la temporada a la Lliga Femenina Challenge amb tres victòries en tres partits jugats. Després de superar l’Advisoria Mataró Maresme i l’Hozono Global Jairis, aquest cap de setmana s’han posat per davant del Paterna amb dificultats per nom´és vuit punts.

Una primera part amb alternatives

El partit ha començat amb una intensitat molt baixa i un joc molt poc dinàmic amb el qual costava fer entrar la pilota dins de la cistella. Han sigut les blaugranes les encarregades d’encetar el marcador amb un 5 a 0, però finalment l’equip visitant s’ha posat per davant després que les valencianes hagin fet un parcial de 0 a 8.

En el segon quart, ambdós equips han canviat la dinàmica del partit amb un joc una mica més actiu que ha permès incrementar el nombre de cistelles. Les blaugranes han aconseguit escurçar distàncies tot imposant-se per dos punts a la mitja part amb un resultat 28 a 26. Cal destacar els vuit punts de l’aler Rueda que han ajudat a capgirar el marcador. Finalment ha esdevingut la màxima anotadora del partit conjuntament amb Ainhoa López amb un total de 12 punts respectivament.

Emoció al tercer quart

L’emoció ha fet acta de presència a partir del tercer quart quan la intensitat del joc ha estat molt més alta, però cap equip ha aconseguit desmarcar-se i posicionar-se per davant amb facilitat, han arribat al final del tercer quart amb un empat a 41 a 41.

El Barça CBS sentencia al final

Els últims 10 minuts han estat els més emocionants perquè el resultat ha seguit sent molt ajustat per part de les dues parts. Al minut sis semblava que les noies d’Isaac Fernandez començaven a distanciar-se per cinc punts, però les jugadores del Paterna han fet un triple que les ha acostat novament. Tot i això, no ha estat suficient per atrapar-les, la falta d’encert de les grogues ha permès a les locals distanciar-se sense dificultats definitivament. El triple de Llobet ha sentenciat el partit que finalment se l’ha endut el Barça CBS per vuit punts d’avantatge.

L’objectiu, l’ascens a la Lliga Femenina Endesa

CBS Barça
Foto: (M.A. Chazo / FCBQ)

El Barça CBS ha començat la temporada de la millor manera possible. Van guanyar la primera Lliga Catalana AON femenina Challenge derrotant a la final a l’Advisoria Mataró Maresme per 71 a 59. El tècnic, Isaac Fernández, que es va que­dar a les por­tes de l’ascens a l’elit el curs pas­sat, inten­tarà fer el pas defi­ni­tiu aquest any. L’objectiu és clar, l’ascens a la Lliga Femenina Endesa.

Quatre cares noves al Barça CBS

A l’equip s’han unit Deva Ber­mejo, del Femení Sant Adrià, que tot i estar en edat júnior estarà només al pri­mer equip tot i que pugui jugar el campionat de Cata­lu­nya o d’Espa­nya júnior. També s’hi han incor­po­rat la pivot nord-ame­ri­cana, Abi­gail Wolf, ex-Zamora de Lliga Feme­ni­na1, Alejandra Quirante, provinent del Zamarat i Clàudia Cal­velo, juga­dora amb molta experiència.

Es manté el bloc de la temporada passada

Segueixen de la temporada passada, Ainhoa López, Itziar Llo­bet, Kris­tina Rako­vic, Laia Andu­cas i Caro­lina Guer­rero. Han fet la pre­tem­po­rada amb el pri­mer equip les júniors Maria Ser­ran­canta i Lucía Navarro. Les baixes son Regina Aguilar que ha mar­xat a jugar a Suècia, Fequi­ere, fitxa pel Celta, Carta, s’ha retirat i Roglic.

Canella, campiona d’Europa de 3×3

Marta Canella cumplirà la tercera temporada al Barça CBS. Canella, aquest estiu, s’ha proclamat Campiona d’Europa amb la selecció espanyola 3×3. A més és la tercera millor jugadora del rànking FIBA d’aquesta modalitat.

Com funciona la Lliga Femenina Challenge?

Serà la primera edició de la Lliga Femenina Challenge. Comptarà amb 16 equips, els dos descendits de la LF Endesa i els 14 que han pujat de la LF2, i jugaran una lligueta entre ells amb anada i tornada. El primer classificat pujarà directament a la Lliga Femenina Endesa i del segon al nové jugaran una eliminatòria el 17 i 23 d’abril a doble partit i les guanyadores disputaran la Final Four del 30 d’abril a l’u de maig. L’equip guanyador pujarà a la màxima categoria del bàsquet femení. Els dos últims equips de la lliga baixaran de categoria a la Lliga Femenina 2.